Gülşehir Meslek Yüksekokulu'ndan 'Vuslat' Yürüyüşü

Nevşehir Üniversitesi Gülşehir Meslek Yüksekokulu (MYO), 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97.yıldönümünde bin kişinin katılımı ile 'Çanakkale Şehitleri'ne Vuslat Yürüyüşü' düzenledi.

Gülşehir Meslek Yüksekokulu'ndan 'Vuslat' Yürüyüşü
Yürüyüşte kavrulmuş buğday ve şekersiz üzüm hoşafı dağıtıldı.Yaklaşık bin kişinin katıldığı anlamlı yürüyüşe Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, Gülşehir Garnizon Komutanı Yunus Şahan, İlçe Müftüsü Nuh Aslan ile birlikte bir çok akademisyen, okul müdürleri, mülki idare amirleri ,öğrenciler ve programı organize eden Gülşehir MYO Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, vatanın yalın bir toprak parçasından ibaret olmadığını, her zerresinin şehit kanıyla sulandığını hatırlattı. Prof. Dr. Pekacar, "Bizim yaşadığımız ve yaşattığımız her yerde hatta savaşlarımızda bile merhamet, sevgi, hoşgörü vardır. Aksini düşünen varsa açsın tarihin tozlu sayfalarını, 1915 Çanakkalesine baksın.

Siperde yaralı Anzak askerini Mermi yağmuru altında tedavi için düşman siperine bırakma cesaretini hangi duyguyla açıklayabiliriz. Fakat dünya çok acımasız. Esir milletlerin pozisyonuna düşmek istemiyorsak yüreğimizdeki imanı ilimle hasretmeliyiz. Aksi taktirde bizi bölüp parçalamak isteyenlere cesaret vermiş oluruz.” dedi.

Gülşehir MYO Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz ise şunları söyledi: "Yokluk içinde yalçın dağları aşmaya çalışan, ayakkabısız, paltosuz, vatan evlatları Hakk'a yürüdüler ve biz onlara minnet borçluyuz. Aslında biz I. Dünya Savaşı'nı da kaybetmedik, müttefiklerimiz kaybettiği için yenik sayıldık.

Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Hicaz'da binlerce şehit vereceksin ama bir adım geri atmayacaksın sonra yenik sayılacaksın. Böyle çelişki olmaz. Osmanlı'nın son çocukları hayatta kalarak değil şehadet şerbetini içerek zafer kazanmayı tercih ettiler. Bu ülkenin hikayesini çocuklarımıza anlatmalıyız.

Bir yenilgi olarak değil kendini feda etme destanı olarak anlatmalıyız.”Dağın zirvesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Kaymakam Mesut Yakuta ve Garnizon Komutanı Yunus Şahan katılımcılara tıpkı Çanakkale Savaşı'nın yokluk öğünlerinde olduğu gibi şekersiz üzüm hoşafı ve yağsız kavrulmuş birer avuç buğday dağıttı .