Çağlayan: Bize 'Hasta' Diyen Birçok Avrupa Ülkesi Şu Anda Yoğun Bakımda

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa ekonomisinin hala belini doğrultamadığını belirterek, "Bize ‘hasta’ diyen birçok Avrupa ülkesi şu anda yoğun bakımda.

” dedi. Gelecek günlerinin parlak olduğunu ifade eden Çağlayan, “Yunanistan iflasa gidiyordu, biz ise büyümede dünya şampiyonu olduk. Türkiye'nin geçmişinden ders aldık, yarın için de önemli hedeflerimiz var.” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CNN Türk tarafından Gaziantep 'te düzenlenen Anadolu 'da Yarın Toplantıları'na katıldı. Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, ekonominin önemine değinerek, “Milli mücadele artık ekonomi, yatırım, istihdamla yapılıyor, topla tüfekle değil. Gaziantep ihracatını 8'e katladı. Gaziantep Türkiye'nin önünde gidiyor. Gaziantep'in 2023 hedefinde çok önemli görevleri var.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de konuşmasında Gaziantep 'e geniş yer ayırdı. Şahin, 'Değişmeyen bir kaderi vardır bu şehrin. Bir kaderi de mücadeledir. İnsanı merkeze koymuştur. Çaba göstermiştir. Hiçbir şey tesadüf değildir. Bu gayret ruhunu atalarımızdan aldık. Yatırımın, ticaretin, turizm şehriyiz. Bu şehir sadece lahmacun ve kebap şehri olmayacak diyorduk. Kebap ve lahmacun da önemli. Dünyanın en çok göç alan 9. şehriyiz.” şeklinde konuştu.

Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise Anadolu 'da Yarın Toplantıları hakkında bilgi verdi. 2006 yılında başladıkları bu toplantılara 3 sene ara verdiklerini aktaran Yalçındağ, şunları söyledi:

“Bir ülke sahip olduğu yarınlar kadar zengindir dedik ve yola çıktık. Yeniden başlamaktan son derece mutluyuz. Bu toplantılardaki amacımız Anadolu'nun çeşitli illerindeki gençlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı daha iyi tanımak ve tanıtmak. Türkiye gelişiyor, kalkınıyor. İtici gücümüzün de gençler olduğuna inanıyoruz. Anadolu'nun girişimci ruhuyla gelişeceğiz. Sosyal politikalar ve ekonomi de Türkiye'nin iki önemli konusu. Gaziantep her gelişimde beni ayrıca etkiliyor. Çalışkan, girişimci bir şehir. Tüm Gaziantep halkına sıcak ilgileri için teşekkür ediyoruz. '