Batmanlı İşadamları Güney Afrika’ya İş Gezisi Düzenledi

Batman Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) üyesi 19 işadamı, KOSGEB desteği ile Güney Afrika’ya iş gezisi düzenledi. İş gezisinin, 23 Mart'a kadar süreceği belirtildi.

İş gezisine katılacak işadamları, Güney Afrika'nın Johannesburg, Durban ve Cape Town şehirlerinde iş görüşmeleri yaparak yatırım ve ticaret imkânları konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Gezide ikili iş görüşmeleri, fuar katılımı ve fabrika ziyaretleri yapılması planlanıyor.

Gezi hakkında açıklama yapan BAGİAD Başkan Yardımcısı M. Uğur Atilla, “Dernek olarak Batman iş dünyasına her zaman olduğu gibi katkıda bulunmaya ve somut projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu amaçla Güney Afrika 'ya iş gezisi planladık. Güney Afrika; 44 milyon nüfus ve ülkemizin yaklaşık iki katı yüz ölçüme sahip bir ülke. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu, zengin maden yataklarına sahip, hayvancılık ve tarım konusunda dünyada söz sahibi, ekonomisi gelişmiş bir ülke. Ülkede balıkçılık da ileri seviyededir. Afrika kıtasının elektriğinin yüzde 57 'si Güney Afrika 'da üretilmektedir. Gezinin verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Gezinin Batman iş dünyasında KOSGEB kapsamında gerçekleştirilen ilk yurt dışı iş gezisi olduğuna dikkat çeken Atilla, şunları kaydetti: “Hızla gelişen Türkiye Güney Afrika ilişkilerine katkıda bulunmak istiyoruz. Gezide Güney Afrikalı iş adamlarının yanında Türkiye 'den giden iş adamları ile de görüşerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacağız. Umarım gezimiz çok verimli ve keyifli geçer. Hem ekonomik hem de insani anlamda yeni kazanımlarla döneceğimize inanıyorum.”