Altıparmak: Hanutçuluk ve Çığırtkanlık Yapan Esnafın İşyeri Kapatılacak

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, işyeri sahiplerini uyardı.

Altıparmak: Hanutçuluk ve Çığırtkanlık Yapan Esnafın İşyeri Kapatılacak
Turizmin sadece deniz, kum ve güneşle geliştirilemeyeceğine dikkat çeken Vali Altıparmak, bu yıl daha güvenli sezon geçirmek için hanutçuluk ve çığırtkanlık yapan esnafın işyerinin kapatılacağını açıkladı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve il müdürlerinin katılımıyla Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 'nda ilçenin sorunları ele alındı. Toplantıya Vali Altıparmak, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, belde belediye başkanları ve il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Alanya'nın 150 bin turist kapasitesiyle önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Altıparmak, bu potansiyele iyi sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Huzur ve güvenin önemli olduğunu ifade eden Altıparmak, bu yıl her zamankinden daha disiplinli bir yönetim anlayışı gösterileceğini söyledi. Altıparmak, iş yeri sahiplerini uyararak, hanutçuluk ve çığırtkanlık yapan esnafın iş yerinin kesinlikle kapatılacağını belirtti. Yanında çalışan işçiden de esnafın sorumlu olacağını kaydeden Altıparmak, işyeri sahibinin “Ben yapmadım, eleman yapmış. Burada çalışmıyordu.” gibi ifadelerinin kabul görmeyeceğini kaydetti.

Turizmin sadece denizle kumla ve güneşle geliştirilemeyeceğine de işaret eden Altıparmak, hem alternatifler geliştirilmesi, hem de güven ortamının oluşturulması gerektiğini söyledi. Herkesin bu bilinçle hareket etmesini isteyen Vali Altıparmak, Alanya'nın, ciddi yatırımlar alan bir yer olduğunu belirtti. Alanya 'nın daha fazlasını da hak ettiğini kaydeden Altıparmak, kaynakların sınırlı olduğunu, kaynakların arttıkça Alanya'nın alacağı payın da artacağını söyledi.

İlçenin sorunları, yapılan ve devam eden yatırımlar ve beklentiler hakkında bilgi veren Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan da Oba beldesinde yapılması planlanan 300 yataklı bölge hastanesinin inşaatının devam ettiğini ve 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını kaydetti. İlçenin bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Doğan, turizmin gelişmesi için büyük önem arz eden Gazipaşa Havaalanı'nın daha aktif hale gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda bulunan Müze Müdürü Seher Türkmen, Alanya Kalesi ve Arkeoloji Müzesi ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Türkmen, Alanya Kalesi'nin, bir yıl aradan sonra yeniden UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'ne kabul edildiğini belirterek, Alanya Kalesi'nin, UNESCO'ya 3 yıl önce aday olduğunu, ancak bazı eksiklerden dolayı geçen yıl listeden çıkarıldığını hatırlattı.


'Alaiye Şalvar' adlı mağazasında Alanya şalvarı, 8 köşeli kasket, ipek gömlek, kuşak, yumurta topuklu ayakkabı ve köstekli saat satan Ali İhsan Arslan Arslan, Vali Altıparmak 'a Alaiye şalvarı hediye etti. 'Alaiye şalvarını markalaştırmak için 30 Eylül 2011 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğunu belirten Arslan, bu konuda vali Altıparmak 'tan destek istedi.