Nitelikli bir toplumun en önemli şartı etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin, nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğunu söyledi.

Nitelikli bir toplumun en önemli şartı etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi
14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle yazılı açıklama yapan Akdoğan, Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birinin; sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu belirtti.Akdoğan, 'Cumhuriyetin ilanından sonra ülkemizde sağlık eğitiminin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması yolunda önemli gelişmeler yaşanmıştır. Tıp alanında yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, bazı sorunların olduğu da bir gerçektir. Sağlık hizmetlerine yönelik yatırımları artırarak, sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, bütün vatandaşlarımızın eşit koşullarda hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak temel hedeflerimizdendir. Sağlık çalışanlarının birikimleri ve eğitimleriyle insanları daha uzun ve daha iyi koşullarda yaşatmak, sağlık sorunlarını gidermek için gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz 'dedi.

Hekimlerin şu anda mesleki sorunlar, yetersiz donanım, çağdaş sağlık politikalarını geliştirememe ve benzeri sorunları yaşamakta olduğunu belirten Akdoğan şunları söyledi; 'İlçe ve beldelerde görev yapan hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarının konut problemleri acilen cözülmelidir. Aldıkları eğitimin niteliğinden hiç bir biçimde kuşku duymadan, güç koşullar altında, özverili çalışmalarla yetişen hekimlerimizden verimli biçimde yararlanmayı amaçlayan politikaların benimsenmesi ve uygulanması gerekmektedir. Büyük Birlik Partisi, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik düzenleme ve iyileştirme çalışmalarında gerekli desteği her zaman verecektir. Büyük Önder Atatürk''ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz 'diyerek, onurlandırdığı ve tıp tarihinde önemli gelişmelere imza atmış, görevlerini her türlü koşulda özveri ile yerine getirmeye çalışan bütün sağlık çalışanlarını şahsım ve partim adına kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. '
Kaynak: İHA