Konya'da 3 Bin Kişiye Kınalı Küheylanları Anlattı

Konya Anadolu Çalışanları Federasyonu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü sebebiyle Mevlana Kültür Merkezi'nde bir konferans düzenledi.

Konya'da 3 Bin Kişiye Kınalı Küheylanları Anlattı
Konferansta konuşan Diyalog Avrasya Platformu Eşbaşkanı Harun Tokak, 'Bedirden Günümüze Kınalı Küheylanlar'ı anlattı.

Diyalog Avrasya Platformu Eşbaşkanı Harun Tokak; Konya Müftüsü Şükrü Özbuğdaycı, TUİK Başkanı Nurettin Kaya, Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, Dernekler İl Müdürü Orhan Atçeken ve 3 binden fazla davetlinin katıldığı konferansta, Çanakkale şehitlerinin Bedir'in arslanları ile denk tutulmasının sebep ve hikmetleri üzerinde durdu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan gecenin sürprizlerinden biri Özel Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesi Mehter Takımı'nın sunduğu mehter konseri oldu. Tamamı okulun öğrencilerinden oluşan ve aralarında Türkiye'ye 5 ay önce gelen ve Türkçe konuşan Habeşistan ve Somalili öğrencilerin de yer aldığı mehter takımı, salonu dolduran dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Program gazeteci yazar Harun Tokak'ın konferansıyla tamamlandı. Bedir'de kahramanlaşan sahabe ile Çanakkale'de destan yazan şehitler arasında bir fark olmadığını, aynı ruhun her iki savaşta hep var olduğunu dile getiren Tokak, 'Mehmet Akif Ersoy 'un, 'Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi' mısrası bize bunu anlatıyor. Bugün dünyanın dört bir yanında ilimle-irfanla Allah rızası için gönüller fethetmeye çalışan kardeşlerimizin de Bedir aslanlarından, Çanakkale yiğitlerinden farkı yoktur. Gaye aynı, rehber aynı, ruh aynıdır. ' dedi.