Diyarbakır'da Babanın 3 Çocuğunu Öldürmesi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde biri 2 yaşında, diğerleri 2 aylık ikiz olan 3 çocuğunu bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen babanın yargılanmasına başlandı

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Tahir Çalık hazır bulundu. İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan sanık Çalık, olayı hatırlamadığını ileri sürdü. İddianamede, sanığın, savunmasında tutarsız ve anlamsız beyanlarda bulunması ve olayı hatırlamadığını ileri sürmesi üzerine Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edildiği ancak hastanenin raporunda ''sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun'' belirtildiği ifade edildi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaa hazırlaması için duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, 19 Kasım 2011'de, Merkez Mahallesi'ndeki deprem konutlarında oturan Tahir Çalık, eşi Ayşe Çalık evde olmadığı sırada 2 yaşındaki oğlu Muhammed ve 2 aylık ikizleri Sultan ile İbrahim'i bıçaklayarak öldürmüştü.
Kaynak: AA