'Türk Dünyasında Aile ve Kadın' Konulu Konferans

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Abdulkadir Yuvalı, "Aile parçalanırsa millet parçalanır" dedi.

'Türk Dünyasında Aile ve Kadın' Konulu Konferans
Yuvalı, MHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı 'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Türk Dünyasında Aile ve Kadın” konulu konferans verdi. MHP Adana İl Başkanlığı binasında düzenlenen konferansta Yuvalı, Türk dünyasında aile ve kadının çok kutsal ve önemli bir yeri bulunduğunu anlattı. Diğer kültürlerde kadına bakış açısının hep negatif olarak seyrettiğini, Hristiyan kültüründe kadına 'şeytan ' olarak bakıldığını, Greklerde bir 'doğurma makinesi ' olarak görüldüğünü söyledi.İslam öncesi Araplarda da kız çocukların diri diri gömüldüğünü vurgulayan Yuvalı “Türklerde ise, kadın erkekle birlikte her zaman yan yana, erkeğin sağ kolu olmuştur. Günlük yaşam içinde, sosyal hayatta hatta iktisadi, siyasi alanda erkeğin en büyük yardımcısı konumundadır. Türk tarihinde kadının yeri o kadar güçlüdür ki, başka ülkelerle yapılan antlaşmalarda hakanın eşinin imzası eksik ise o antlaşma hükümsüz sayılmıştır” diye konuştu.

'KUTSAL YUVA YIKICI ETKİLERDEN KORUNMALI '

Erkekle kadının birlikte kurduğu yuvanın 'çok kutsal ' olarak kabul edildiğini, bu kurumun mutlak surette yıkıcı etkilerden uzak tutulması lazım geldiğini söyleyen Yuvalı “Aile toplumun çekirdeğidir. Aile parçalanırsa millet parçalanır. Huzur ailede başlar, çevrede devam eder, en geniş halkasıyla bütün bir milleti sarar, kucaklar. Huzurlu toplum için huzurlu aile şarttır” şeklinde konuştu.Bugün kadına bakış açısında yozlaşmanın hakim olduğunu, bunda basının da büyük bir payı bulunduğunu ifade eden Yuvalı, medyanın yıkıcı etkilerinden uzak durmaya özen gösterilmesi gerektiğini anlattı, eğitimin önemine değindi ve “Türk-İslam coğrafyasının en önemli sorunu okumamaktır. Mutlaka okumalıyız. Çünkü Cenab-ı Allah 'ın Yüce Elçi 'sine ilk emri 'oku 'dur” ifadesini kullandı.

'KADIN-ERKEK BİRBİRİNE MUHTAÇ '
MHP İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler de, konferanstan önce yaptığı konuşmada “Kadın ve erkek bir elmanın diğer yarısıdır” dedi. Üçkardeşler, şöyle devam etti:“Çünkü bir elmanın diğer yarısı olduğunuzda diğer yarısı size muhtaçtır. Onun için de 'eşitliğin verilmesi gerektiği ' gibi bir cümlenin kadınlarımıza hakaret olacağı inancındayım. Eşitliğin verilmesi diye bir şey olamaz. İnsanlık iki kanadı olan bir kuş gibidir. Bir kanadı kadınlar diğer kanadı erkekler. Kanatlardan birini ihmal ederseniz insanlık uçamayacaktır. Onun için bu açıdan baktığımızda ne kadınlarımızı ne de, (salondaki erkeklere dönerek) sizin de gönlünüzü alayım erkeklerimizi ihmal etmek gibi bir lüksümüz olamaz.”MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise, kadınların toplum içinde en fazla imtiyazlı konum edindiği milletin Türk milleti olduğunu söyledi, bunun pek çok müşahhas örnekleri bulunduğunu ifade etti.

'GEÇMİŞİMİZE, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ '
İl Kadın Kolları Başkanı İnci Çelik Mahmat ise, açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk 'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile Türk kadınının sözde medeni olan bir çok ülkeden de önce pek çok hakları edindiğine atıfta bulundu. Mahmat, 'Biz Türk-İslam Ülküsüne gönül vermiş Milliyetçi Hareketin kadınları olarak geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkarak her koşulda Üç Hilalin ve Ay-Yıldızlı bayrağımızın altında geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu olarak çalışacağız” mesajı verdi.Mahmat, konferansın ardından Prof. Dr. Yuvalı 'ya bir plaket sundu.Konferansta ilçe başkanları Hüseyin Tumlukolcu ve İbrahim Kara, İl Disiplin Kurulu Başkanı Kutlu Sönmez de hazır bulundu.
Kaynak: İHA