'kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Güzel Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini aldı.

'kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
İmam Hatip Lisesi'nin 50'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Müftüsü Yusuf Şahin, İmam Hatip Lisesi mezunları ile vatandaşlar katıldı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, bundan sonraki yarışmaların daha yoğun ve başarılı geçeceğini söyledi.

İmam Hatip Lisesi mezunu olan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, 'Sivas İmam Hatip Liseleri'nin kuruluşunun 50. yılını kutluyoruz. 50 yıl sonrada böyle güzel kardeşlerimiz insanların karşısına çıkıp hafızlık yarışması, ezan okuma yarışması, Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında aslına uygun olarak tilavetlerini yapıyorlar. Gözümüz arkada değil. İnşallah nesillerimizi Allah'ı bilen Kur'an-ı bilen, dininin bilen milli manevi değerlerine sadık gençler olarak yetiştirilmeleri konusunda gençlerimize öğretmenlik nasip edecek kullara da hayırlara vesile olacaklar. ' dedi. Sivas Valisi Ali Kolat ise, çalışmalara katılanları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.Yapılan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hayrullah Demir birinci olurken, Divriği İmam Hatip Lisesi'nden Samet Bozbıyık ikinci, Abdulsamet Bal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muzaffer Ayan ise üçüncü oldu. Ezan Okuma Yarışması'nda ise Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Alperen Karaaslan birinci, Yıldızeli İmam Hatip Lisesi'nden Lütfi Topçu ikinci ve Hafik İmam Hatip Lisesi'nden Şinasi Çalışkan ise üçüncü oldu.Dereceye giren öğrencilere hediyelerini Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve protokol üyeleri verdi.
Kaynak: İHA