İşık: Bölge Hastanesi İçin Çalışmalarımız Var

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, yeni yapılan Muş Devlet Hastanesi'nin bölge hastanesi olması için gayret sarf ettiklerini söyledi.

İşık: Bölge Hastanesi İçin Çalışmalarımız Var
  Işık, hastanedeki yatak sayısını 500 'e çıkarmak için de Sağlık Bakanyığı ile görüştüklerini kaydetti.

Polis evinde basın mensupları ile bir araya gelen Işık, sorunları çözmek için projeler geliştirdiklerini anlattı. Eğitim, sağlık, ulaşım gibi sorunlara değinen Işık, “Bizim önemsediğimiz en önemli konu eğitimdir. Turizm ve otelcilik okulumuzun temeli kısa süre içerisinde atılacak. Bu yıl ayrıca 300 kişilik bir pansiyonumuzun temeli atılacaktır. İlköğretimde okullaşma oranı Muş 'ta yüzde 98 'dir. Ama ortaöğretimde yüzde 32 'dir. Aradaki farkı yani acıyı gördük ve sayın bakanımıza anlattık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 72`dir. Bu iyi bir durum değildir. 'dedi.

Solhan- Bingöl karayolunda yaşanan sıkıntının bittiğini belirten AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Malazgirt`ten Ağrı 'ya giden bir yol çalışması olacağını, ayrıca Diyarbakır yolunda yenilemeler yapılacağını kaydetti. Muş 'un geleceği için bir danışma kurulu kurmak istediğini söyleyen Faruk Işık, siyasetin konuşulmadığı, yalnızca Muş 'un geleceği için sorunların masaya yatırılacağı bir kurul hayal ettiğini ifade etti.

Alparslan 2 Barajı`nın Muş için büyük bir şans olduğunu belirten Faruk Işık, sulama kanalları ile birlikte gelecekte Türkiye 'nin gözünün Muş 'ta olacağını söyledi. Muş 'a yatırımların gelmesi için Ankara 'da sürekli iş adamlarıyla görüştüklerini açıklayan Işık, öncülüğü Muşlu iş adamlarının yapması gerektiğini kaydetti. Işık, “Öncelikle Muşlu iş adamlarının yatırıma yönelik öncülük etmesi lazım. Her gördüğümüz iş adamına yatırımı Muş 'a yapmaları için önerilerde bulunuyoruz. İstihdamın gelişmesi için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.