Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na Ses Bombalı Saldırı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ses bombalı ve molotoflu saldırı düzenlendi.

  Saldırıda, maddi hasır meydana geldi. AK Parti 'nin Urfayolu Caddesi üzerinde bulunan il başkanlığı binasının önüne, arka sokaktan gelen bazı kişiler ses bombası attı. Ses bombasının patlamadığını gören saldırganlar, bu sefer molotof kokteylli saldırı düzenledi. Saldırıda, herhangi can kaybı ya da yaralı olmazken maddi hasar meydana geldi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Diyarbakır 'da AK Parti 'yi kendilerine rakip görenlerin, halkın menfaatine yapılan çalışmalara tahammül edemediğini söyledi. Advan, “Bizim gibi siyasi partiler, Diyarbakır 'daki çalışmalarımıza tahammül edemiyor. Demokrasi, tahammül sanatıdır. Bu ülkeyi bugün biz yönetiyoruz ve bizim yönetim tarzımızı beğenmiyor olabilirler, kendilerinin bir yönetim tarzı da olabilir. Buna saygı duyarız. Aynı saygıyı diğer siyasi partilerden de bekliyoruz.” diye konuştu.

Advan, AK Parti Diyarbakır teşkilatı olarak her hafta onlarca etkinliğe imza attıklarını, çok güzel çalışmalar yaptıklarını, ancak bunun basında yer almadığını belirterek, “Ama bize bir terör saldırısı olduğu zaman bazı yayın kuruluşları hemen haber yapıyor. Bizim Diyarbakır 'da haberlerimizin yapılması için illa bize terör saldırısı mı yapılması gerekiyor.“ şeklinde konuştu.