Vekil Şerbetçioğlu Otomotiv Lisesi'ni Ziyaret Etti

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Otomotiv Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, ''Bursa dünyanın en önemli otomotiv kentlerinden biridir ve yerli otomobil Bursa'da üretilmelidir'' dedi.

Vekil Şerbetçioğlu Otomotiv Lisesi'ni Ziyaret Etti
  Uludağ İhracatçı Birlikleri Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi`ne ziyarette bulunan Şerbetçioğlu, UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar`dan okul ile ilgili bilgi aldı. Bursa`yı ``Türk sanayisinin lokomotif kenti`` olarak nitelendiren Şerbetçioğlu, AK Parti`nin iktidara geldiği günden bu yana ulusal sanayinin gelişmesi, rekabet şansının artması için akılcı politikalar izlediğine dikkat çekti. Şerbetçioğlu, ``Teknik eğitimimiz Avrupalıları kıskandıracak düzeye erişti. Dünyadaki acımasız rekabetle mücadeleeden sanayicimiz, yetişmiş ve donanımlı çalışan ihtiyacını bu okullarımızdan rahatlıkla sağlanıyor. Bursa`nın teknik eğitim çıtası her geçen gün yükseliyor. Bu tür okullarda okuyan öğrencilerimiz, sanayide staj yapıyor, üretimin her aşamasında yer alarak gereken donanıma sahip oluyor. Otomotiv sektörümüzün başkenti tartışmasız Bursa`dır. Kentimizdeki fabrikalarda dünyanın her tarafında dolaşan otomobiller üretiliyor. Dünya devlerine yedek parça yapan kobilerimiz var. Sayın Başbakanımız otomotiv sektörümüzetümüyle bizim eserimiz olacak yerli otomobili hedef olarak gösterdi. Bu hedefi Bursa`mız yakalar. Otomotivdeki bilgi ve sermaye birikimi yeterlidir. Ar-Ge altyapısı da gelişmiştir. Yerli otomobil Bursa`da rahatlıkla üretilir`` dedi.

Otomotiv sektörünün ara eleman sıkıntısını en fazla yaşayan sektör olduğunu bildiren Karacakayalılar, Türkiye`de bir ilkin yine Bursa`da gerçekleştirildiğini ve dünyaya örnek bir otomotiv lisesi yapıldığını bildirdi. Karacakayalılar, 'Okulun 21 bin 760 metrekare arazi üzerine kuruldu. 24 derslikten oluşuyor ve 720 öğrenci kapasitesi var. Türkiye`nin diğer kentleri Bursalı sanayicilerin yaptığı bu liseyi örnek olarak alıyor. Sektör temsilcileri kendi ara eleman sorunlarını Bursa örneği ile çözmek içinçabalıyor`` dedi. 720 kişilik kapasiteye sahip olan okulda, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 6 atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor.

Ziyaretin sonunda Şerbetçioğlu, okulda gören Vanlı depremzede öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi.  
Kaynak: İHA