Sakarya Emniyetinden Çalıntı Otomobil Operasyonu

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlığı Amirliği tarafından yapılan operasyonda, çeşitli illerde çalınarak Sakarya'da change yapılan 5 otomobil ele geçirilirken, çalıntı ya da change oto şüphesi ile incelenecek toplam 14 adet araç bulunduğu kaydedildi.

Sakarya Emniyetinden Çalıntı Otomobil Operasyonu
  Operasyon kapsamında TÜV kontrollerinden geçememiş, ağır hasarlı otoların Sakarya`da hurdacı tabir edilen ve ikinci el oto parçası satışı yapan kişiler tarafından alındığı, kazalı otoların tescil bilgileri kullanılarak, çalıntı otolar ile change yapıldığı, change yapılan araçların gerek Sakarya gerek diğer illerde ikinci şahıslara satışının yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonlarda Sakarya`da change yapılarak Gaziantep ilinde ikinci bir şahsa satılan Kocaeli`den çalıntı Doğan SLX.marka otomobil, change yapılan ve ikinci bir şahsa satılan Düzce`den çalıntı Tempra marka otomobil, change yapılarak Bursa`da ikinci bir şahsa satılan İstanbul`dan çalıntı Şahin marka otomobil, change yapılan ve Konya`da ikinci bir şahsa satılan, İstanbul ilinden çalıntı Broadway marka otomobil ve change yapılan ve ikinci bir şahsa satılan İstanbul`dan çalıntı Broadway marka otomobil ele geçirildi. Operasyonda, oto hırsızlığı, çalıntı oto change yapmak ve satmak suçundan toplam 13 kişi yakalanarak haklarında adli tahkikat başlatıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen A.A ve İ.K. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken; Ö.D. ve S.A.Ç isimli şahıslar adli kontrol cezası aldı

Yürütülen soruşturma kapsamında toplam 5 çalıntı otomobil tespit edilirken, çalıntı ya da change oto şüphesi ile incelenecek toplam 14 adet araç bulunduğu kaydedildi.  
Kaynak: İHA