Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak Türkiye'ye Geliyor

Güney Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabetle 4 Şubat'ta (yarın) Türkiye'ye geliyor.

  Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi`nden yapılan yazılı açıklamada, Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün davetine icabetle, 4-7 Şubat 2012 tarihlerinde Türkiye`ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Açıklamada, 'Bu ziyaret, Sayın Cumhurbaşkanımızın 28 yıl aradan sonra 2010 'da Güney Kore 'ye gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi mahiyetini taşımaktadır. İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 55. yıldönümüne denk gelen sözkonusu ziyaret kapsamında, Ankara 'da 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır. 'denildi.

Konuk Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak`ın ziyaretinin, 4-5 Şubat tarihlerini kapsayan İstanbul bölümünde ise Türk ve Kore iş çevrelerinin seçkin temsilcilerinin katılacağı İş Forumu 'na hitap edeceği vurgulanan açıklamada, 'Kore Cumhuriyeti 'nden, Devlet Başkanı seviyesinde 7 yıllık bir aradan sonra ülkemize gerçekleştirilen bu ziyaret, tarihten gelen özel ilişkilerimizin bulunduğu ve halen G-20 içinde yakın işbirliği yaptığımız Güney Kore ile ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde daha da geliştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. 'denildi.