İshak Ağalı Kadınlardan Yaşlılara Anlamlı Ziyaret

Altındağ Belediyesi İshak Ağa Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yaşlı annelerin hatırını sormak için Doğantepe Yaşlılar Evi'ni ziyaret etti.

İshak Ağalı Kadınlardan Yaşlılara Anlamlı Ziyaret
İshak Ağa Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri, Doğantepe Yaşlılar Evi'ndeki yaşlıları ziyaret etti. Ziyarette, Yaşlılar Evi sakinlerinin emek verdikleri meşgaleleri dikkat çekti. 'Bu işi Mısır Çarşısı'ndaki Ermeni bir usta yapıyor. Ankara'da benden başka yapan yok ' diyerek hazırladığı el yapımı cüzdanları ve para keselerini sergileyen Bayram Tartuk'un işlemeli cüzdanları ziyarete gelen kadınlarca çok beğenildi. 'Yalvaran Kul ' adında bir şiir kitabı sahibi olan Doğantepe Yaşlılar Evi sakini Nuri Sürer'in şiir kitabı da İshak Ağa'lı kadınlardan yoğun ilgi gördü. Nuri Dede'nin imzaladığı kitaplar, merkez üyesi kadınlarca satın alındı. Söylediği keyifli şarkılarla hem aynı çatıyı paylaştığı arkadaşlarını hem de onları ziyarete gelen İshak Ağalı kadınları adeta mest eden Yaşlılar Evi sakinlerinden Nurgül İğret, 'Altındağ Belediyesi bizi şefkatli kollarına aldı. Burada değişik insanlar görüyor, sohbet ediyoruz. Mutlu bir hayatı, ikinci baharı yaşıyoruz ' derken, ortopedi engelli Hanife Aksu'nun, 'Burası benim huzur ve moral kaynağım oldu. İlk geldiğimde diyaliz hastasıydım onu yendim, diğer hastalıklarımı da yeneceğim ' sözleri DoğantepeYaşlılar Evi'nde insanların hayata yeniden bağlanışına örnek oldu.

Ziyarete katılanlardan Gülsüm Özsadi da duygularını, 'Buraya gelmeyi çok arzu ettik. Buradakilerin bakıma ihtiyacı yok ama sevgiye ihtiyacı var ' sözleriyle dile getirdi. Doğantepe sakinlerini duygulandıran ziyarette İshak Ağa KEKM üyesi kadınlar, yanlarında getirdikleri hediye setlerini sundu.
Kaynak: İHA