Siirt'te Sivil Savunma Günü Kutlandı

Ülke genelinde her yıl 28 Şubat tarihinde kutlanan "Sivil Savunma Günü", Siirt'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Siirt'te Sivil Savunma Günü Kutlandı
Sivil Savunma Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Akşit Dayı ve kurum çalışanları, Vali Musa Çolak'ı makamında ziyaret ederek, Sivil Savunma Günü kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Akşit Dayı, Kurumun yaptığı faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, 'Sivil Savunma Günü ', kapsamında 5-7 Mart tarihleri arasında Güres caddesinde bir Çadır sergisinin açılacak. İlköğretim öğrencilerine önceden tespit edilen okullarımızda, AcilAfet konulu seminerler verileceğini, Şirvan ilçesinde de tatbikat ve okullarda milli eğitim müdürlüğü ile birlikte çeşitli tatbikat ve eğitim seminerler verilecek ' dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının Sivil Savunma Günü'nü kutlayan Vali Musa Çolak ise şu açıklamalarda bulundu: 'Türkiye'de ve dünyada son yıllarda meydana gelen doğal afetlerde sivil savunmanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu hizmeti sunarken arama-kurtarma çalışmalarının, eğitimli personel ve yeterli teknik donanımla yürütülmesi gerektiği açıkça görülmektedir. Şu bir gerçektir ki, doğal afetler önlenemez; ama afetlerin etkisi, yıkıcı sonuçları insan aklı ve emeğinin doğru kullanılması ile en aza indirilebilir. Allah kaza ve afet vermesin diyoruz. Ama her türlü duruma karşıda önceden hazırlıklı olmakzorundayız. Geçtiğimiz yıldan itibaren Başbakanlık bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı oluşturuldu. İllerde de Afet ve Acil Durum Müdürlükleri oluşturuldu. Bu yeni oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, önceki Sivil Savunma Müdürlüklerine göre hem personel hem de araç-gereç bakımından çok daha donanımlı hale getirildi. İlimizde de olası herhangi bir afete karşı hazırlıklı olmamız, vatandaşlarımızı en iyi şekilde normal hayata döndürmemiz bakımından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzünçalışmalarını önemsiyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle, sivil savunma gününü kutluyorum. '

Kabulde, Acil Afet Müdürü Akşit Dayı, Vali Çolak'a kuruma sağladığı desteklerden dolayı, çiçek ve bir plaket sundu.

Kaynak: İHA