Kadınlara Strese Karşı Spor ve Sağlıklı Beslenme Semineri

2006 yılında 6 kadın ortak tarafından günde yarım saat spor yaparak iki beden incelmesi sistemini ABD’den Türkiye’ye getirilmesinin ardından ülke genelinde franchising metoduyla yaklaşık 200 şubeye ulaşan Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi b-fit Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki şubesinde yaklaşık 3,5 yıldır süren ücretsiz eğitim seminerleri sürüyor.

Kadınlara Strese Karşı Spor ve Sağlıklı Beslenme Semineri
Önceki gün, Ayvalık 'ın en büyük mahallelerinden Aliçetinkaya 'da bulunan b-fit şubesinde yapılan seminer, şube müdürü İlkay Örnek öncülüğünde şubenin diyetisyeni Vuslat Aydoğdu tarafından verildi. 15 günde bir sporun yanı sıra bilinçli beslenme ile ilgili Ayvalıklı kadınlara bilgiler veren Aydoğdu, bu kez Strese Dayalı Beslenme Bozuklukları ile ilgili kadınlara bilgiler verdi. Kadınların kilo almasında en büyük etkenlerden biri olduğunu kaydeden diyetisyen Vuslat Aydoğdu, hanımları doğru beslenme ve diyet konularında bilgilendirirken güzel vakit geçirdiklerini vurguladı.

Stresin tek başına kilo aldırmadığını ancak kadınların psikolojisinde en önemli faktörlerden biri olduğunu belirten Aydoğan, “Kilo almamanın ve formda kalmanın en güzel yolu düzenli egzersizlerdir. Bu egzersizleri yaparken, stresten de uzak kalmak gerekiyor. Biz bugün verdiğimiz seminerde kursiyer hanımlara spor yaparak stresten uzak kalabilmelerinin ip uçlarını vermeye çalıştık” diye konuştu.
Kaynak: İHA