Bakan Şahin: Kızların Okullaşma Oranını Yüzde 68'e Çıkardık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, iktidarları döneminde kız çocuklarının okullaşma oranını yüzde 45'den yüzde 68 seviyesine çıkardıklarını söyledi.

Bakan Şahin: Kızların Okullaşma Oranını Yüzde 68'e Çıkardık
Bakan Fatma Şahin, Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri(KAGİDER)'in Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde bulunan Lykia World Otel'de düzenlediği 'Hep birlikte daha fazla girişimci kadın için' programına katıldı. Bakan Şahin yaptığı konuşmada 10 yıllık iktidarları döneminde kızların okullaşma oranını yüzde 45'den yüzde 68'e çıkardıklarını söyledi. Yine iktidarları döneminde kızların üniversite okuma oranının yüzde 14'ten yüzde 29'a çıktığını belirten Şahin, çocuk eğitiminde destek için 990 bin kadına da 2,6 milyar lira maddi destekte bulunduklarını kaydetti.

AK Parti iktidarında kızları 'eve kapatacaklar' sözlerinin doğru olmadığını ve üzüntü verici sözler olduğunu anlatan Şahin, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kadına yapılan ayrımcılığın ırkçılıktan beter' sözünün iktidarlarının kadına ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Şahin, 'İktidarımız döneminde kadınların TBMM'de temsili yüzde 14 seviyesine ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu daha da yukarılara çekilecek. Kadının her alanda aktif ve etken olmasını istiyoruz. Artık 3 K adı ile adlandırılan 'kas' ve 'kasa' dönemi bitti. Sıra kafa devriminde. Allah'a çok şükür kafamızda en az erkekler kadar çalışır. Kadın haklarında önemli mesafe aldık. Bunda geri dönüş yok. Olmaz da. Çünkü açık toplumlarda geri dönüş olmaz. Kız çocuklarını eve kapatacak sözleri de kuru bir söylenti. Biz çalışmalarımızla kız çocuklarımızın okullaşma oranını yüzde 68'den yüzde 100 çıkarmak istiyoruz. ' diye konuştu.

Etkinlikte KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, Lykia World Group adına Zeynep Silahtaroğlu da birer konuşma yaptı. Programa Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç'te katıldı.