Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Yabanoğlu’ndan Silahlı Saldırı Açıklaması

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Kadirli ilçesinde meydana gelen ve iki lise öğrencisinin ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırının ardından savcılara yönelik olarak yapılan suçlamalarla ilgili açıklamada bulundu.

Mustafa Yabanoğlu, yazılı açıklamasında görüşlere yer verdi: “Kadirli ilçesinde 80 S 7221 plakalı öğrenci servisi içerisinde meydana gelen ve Fatma Nur Gedik ve Fatma Gül Yalçın'ın ateşli silahla öldürülmesi, Rümeysa Demirel'in ise ateşli silah ile yaralanması olayının şüphelisi Sinan Dursun isimli şahıs, aynı günün gecesi saat 04.00 sularında olayda kullandığı av tüfeği ile intihar ederek ölmüştür. Olayın şüphelisi Sinan Dursun'un karşılıksız ilgi duyduğu 1994 doğumlu olan Fatma Nur Gedik'i ve ailesini yaklaşık 1 yıldır rahatsız etmiş olup, olay günü saat 14.30 sularında 80 S 7221 plakalı öğrenci servisi içerisinde bulunan Fatma Nur Gedik'e otomatik av tüfeği ile 3 el ateş ederek Fatma Nur Gedik ve yanında oturan Fatma Gül Yalçın'ın ölümüne ve Rümeysa Demirel'in yaralanmasına neden olmuştur. Sinan Dursun hakkında Fatma Nur Gedik ve anne ve babasına karşı Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan 9 adet suç kaydı mevcut olup, Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kadirli mahkemelerine kamu davası açılmış ve bu davaların yargılaması ise halen devam etmektedir. '

Olayın şüphelisi Sinan Dursun hakkında 19 ay 4 gün hapis cezasına hükmedildiğini, mevzuat gereği hükümlüye14.02.2012 tarihinde gönderilen davetiyenin tebliğ edildiğini kaydeden Yabanoğlu, şöyle devam etti: 'Yasa gereği, 10 günlük yasal sürenin sona ermesiyle hükümlü hakkında 24.02.2012 tarihinde yakalama emri çıkarılması aşamasında üzücü olay meydana gelmiştir. Kanunlarımız tarafından kişilerin can güvenliklerinin sağlanması konusunda gerekli önleyici tedbirleri alma görevinin kolluk güçlerine verildiği açıktır. Mağdur yakınları tarafından can güvenliklerinin sağlanması konusunda Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben verilmiş olan herhangi bir dilekçe ve bu anlamda bir talepleri bulunmamaktadır. Buna rağmen Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2011/1261 sırasına kayden yürütülen soruşturma kapsamında 07/04/2011 tarihli Kadirli Emniyet Müdürlüğü'ne hitaben yazılan müzekkere ile müştekilerin iddialarına konu olayın araştırılması ve 'önleyici kolluk faaliyetleri kapsamında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması' talimatı verilerek kolluk kuvvetleri haberdar edilmiştir.”