'Deneme Sınavlarında Öğrenciler Fizik ve Matematik Sorularına Hiç Bakmıyor'

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, deneme sınavlarında öğrencilerin büyük bir kısmının fizik ve matematik sorularına hiç dokunmadığını söyledi.

'Deneme Sınavlarında Öğrenciler Fizik ve Matematik Sorularına Hiç Bakmıyor'
Bursa'da İl Milli Eğitim Komisyonu, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın katılımıyla Demirtaş Endüstri Meslek Lisesinde toplandı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, komisyon üyelerinin uygulanabilir projeler üzerinde çalışarak toplantıya hazırlıklı gdeneme sınavlarında fizik ve matematik sorularına hiç bakmayanların oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Gülsar, en basit konularda verilecek birebir eğitimle ortalamanın 1-3 aralığından 5-6'ya çıkarılabileceğini kaydetti.

Öğretmenlerin diğer kamu görevlileri gibi algılanmadığını ifade eden Gülsar, 'Öğretmenin aldığı maaş, derse zorunlu olarak girmesi gerektiği 15 saatin karşılığı değil ' dedi.Programda eğitimdeki iyileştirme tekliflerini sundukları bölümde ise yöneticiler şu teklif ve görüşleri sıraladı: 'Her gün 10 dakika olarak ayrılan okuma saatinin haftada bir 1 saat olarak uygulanmalı. Sınıf ve sınav koçluğu, SBS, LGS ve LYS sınavlarına hazırlık için stres kontrolüne yönelik uyarıcı buroşür, kitapçık hazırlanmalı, taşımalı eğitimde taşınan okulların fiziki imkanlarına göre seçilmesi, bir yerde atıl okullar varken bazı okullara fazla öğrenci taşınmaması, temel derslerde öğretmenler tarafından müfredat dışı birebir eğitim verilerek basit soruların kaçırılmaması ve öğrencilere moral-motivasyon verilmesi, Osmangazi ilçesine Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) yapılması, çıraklık okullarına sınavla öğrenci alınması '
Kaynak: İHA