Genç Kızları Tuzağa Düşürüp Fuhuş Yaptırdılar, Rekor Ceza Aldılar

Bursa'da, bar ve kafelerde paraya ihtiyacı olan genç kızları kandırıp yevmiye ile fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 17 sanıktan 8'i, toplam 60 yıl 8 ay hapis ve 362 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Genç Kızları Tuzağa Düşürüp Fuhuş Yaptırdılar, Rekor Ceza Aldılar
Kendi kız kardeşi ve sevgilisine fuhuş yaptırdığı iddia edilen sanık, 15 yıl hapis ve 100 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, uyuşturucu madde bulundurmak, suç işlemek için örgüt kurmak ve kurulan bu örgüte üye olmak ' suçlarından dava açılan tutuklu sanık Y.B. ile davanın 16 tutuksuz sanığı, son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan sanıklar, haklarındaki iddiaları reddetti.

ÇETEDEN BERAAT EDEN SANIKLARA FUHŞA ARACILIKTAN REKOR CEZA

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Y.B.'ye 6 ayrı 'fuhşa aracılık ' suçundan 18 yıl hapis ve 120 bin lira, A.Y.'ye 3 ayrı 'fuhşa aracılık ' suçundan 6 yıl hapis ve 30 bin lira, M.I.'ya 'uyuşturucu temin etmek ' suçundan 4 yıl 2 ay ve 2 bin 500 lira, G.Ş.'ye 2 ayrı kişiye yönelik 'fuhşa aracılık ' suçundan 6 yıl 6 ay hapis ve 40 bin lira, N.Ş.'ye 2 ayrı 'fuhşa aracılık ' suçundan 4 yıl ve 30 bin lira para ile 'yer temin etmek ' suçundan da 2 yıl hapis, Z.C.'ye 'fuhşa aracılık 'tan2 yıl hapis ve 10 bin lira para cezası verdi.

KIZ KARDEŞİNİ FUHUŞ YAPTIRDIĞI İDDİA EDİLEN SANIĞA 15 YIL HAPİS


Bu arada duruşmaya tutuksuz olarak katılan A.S., aralarında kız kardeşi ve sevgilisinin de bulunduğu 4 ayrı kişiye yönelik 'fuhşa aracılık ' suçundan 15 yıl hapis ve 100 bin lira cezasına çarptırıldı. Sanık A.S., hükümle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi

Öte yandan ABD'de geçirdiği ameliyatla mutluluk çubuğu taktırdığı ve bunu denemek için ilişkiye girdiği bir kadına bin 500 lira para ödediği iddia edilen 75 yaşındaki H.A.'ya, 'fuhuş için yer temin etmek ' suçundan 3 yıl hapis ve 30 bin lira para cezası verildi

Mahkeme; N.Ş., O.Ö., G.S., M.A., K.S., A.B., N.A., D.K., S.Ç.'nin üzerine atılı suçlardan beraatlerine karar verdi. Sanıkların 'suç işlemek için örgüt kurmak ' suçundan ise beraatine hükmedildi.

Uyuşturucu kullandıkları belirlenen 6 kişinin ise adli kontrol hükümleri gereği tedavi edilmelerine karar veren mahkeme, sanıkların verilen para cezalarını 20 eşit taksitle ödeyebileceklerini belirtti. Sanıklar para cezalarını ödemediği takdirde yine hapis yatacak. Tutuksuz sanıklar ise haklarında verilen hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanması halinde tutuklanarak verilen cezaları kadar hapis yatacak.
Kaynak: İHA