Yök'ün Web Sayfasında Başlatılan Forum Uygulaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK'ün web sayfasında başlattıkları forum uygulamasında önce öğretim üyesi yetiştirme programını (ÖYP), sonrasında da denklik konusunu tartışmaya açtığını belirterek, ''Verimli tartışmalar geçiyor. Bunların içinde en ayrıntılı öneriler getiren, tartışma yaratan 20 mesajı seçim, o 20 kişiyle toplantı yapacağım'' dedi.

Çetinsaya, ''Üniversiteler Bölge Toplantıları''nın ikincisini Marmara Üniversitesi Rektörlük Binasında İstanbul ve Trakya'daki devlet üniversiteleri ile gerçekleştirdi.

Önce üniversitelerin öğrenci konsey başkanlarıyla daha sonra da devlet üniversiteleri rektörleriyle bir araya geldiği toplantının açılışında konuşan Çetinsaya, göreve atandığında rektörlere ''Lütfen Ankara'ya gelmeyin, ben sizlerin ayağına geleceğim'' dediğini anımsattı.

Bu çerçevede ilk olarak, deprem sonrasında Van'a özel bir ziyaret gerçekleştirdiğini, ''Üniversiteler Bölge Toplantıları''nın ilkini ise Mardin'de, Doğu Anadolu bölgesi üniversitelerinin rektörleri ve öğrenci konseyi başkanlarıyla yaptığını anlatan Çetinsaya, İstanbul ve çevresinde çok sayıda üniversite bulunması dolayısıyla bu bölgeye yönelik birkaç toplantı düzenleyeceklerini, ilkini de devlet üniversiteleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çetinsaya, bu toplantılarla üniversitelerde yaşanan sorunları masaya yatırmayı, analiz etmeyi ve çözüm yolları bulmayı amaçladıklarını ifade ederek, ''Kamuoyunda, sanki YÖK sadece rektörlerle ilgiliymiş gibi bir algı var. YÖK, öğrenciler, öğretim üyeleri, asistanlar, araştırma görevlileri, yüksek lisans öğrencileriyle ilgili bir kurum. Bütün bu kesimler bizim paydaşımız'' diye konuştu.

Bu paydaşlarla doğrudan iletişim kurabilmek için birkaç koldan çalışmalar yürüttüklerini aktaran Çetinsaya, YÖK'ün web sayfasında başlattıkları forum uygulaması hakkında şu bilgileri verdi:''Bu forumda, öğretim üyesi yetiştirme programını ilk olarak tartışmaya açtım. Çok da verimli oldu. Birkaç gün önce de denklik konusunu tartışmaya açtım. Verimli tartışmalar geçiyor. ÖYP ile ilgili foruma da binlerce katkı var. Bunların içinde en ayrıntılı öneriler getiren, tartışma yaratan 20 mesajı seçip, o 20 kişiyle toplantı yapacağım. Ayrıntısıyla onlarla görüşmek istiyorum. Bunu diğer konularda da inşallah devam ettireceğiz.''Çetinsaya, diğer bölgelerde de üniversite rektörleri ve öğrenci temsilcileriyle bir araya geldikten sonra düzenleyeceği toplantı ile politikalarını ve yürüyeceği yolu kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.
Kaynak: AA