Sokakta Çalışan Çocuklar ve Ailelerine İşkur Desteğiankara

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğiyle sokakta çalıştırılan çocukların ailelerinden işsiz olanlar belirlenerek İŞKUR'a yönlendirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik arasında imzalanan İstihdam, Çocuk İşçiliği ve Sosyal Yardımlar Konularında İşbirliği Protokolü kapsamında, sosyal yardımlarla istihdam bağlantısının etkinleştirilmesi, kadınların ve özürlülerin sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilerek, istihdamının artırılması ve çocuk işçiliğinin önlenmesi konularında çalışmalar yapılacak.

Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri bünyesinde yürütülecek çocuk işçiliğinin izlenmesi çalışmalarına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuk ve gençlik merkezleri aracılığıyla destek verecek.

Çocuk işçiliğiyle ilgili veriler sektörel bazda toplanarak, merkezde Çalışma Genel Müdürlüğü, yerelde Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleriyle paylaşılacak.

Sokakta çalıştırılan çocukların ailelerinden işsiz olanlar belirlenerek İŞKUR'a yönlendirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da il müdürlüğünce İŞKUR'a yönlendirilen çocukların ailelerinden işsiz olanlara rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunacak.

Sokakta yaşayan ya da çalıştırılan çocuklardan ilköğretimini veya zorunlu eğitim çağını tamamlamış olanlar, ilgi ve yeteneklerine göre hayat boyu öğrenme kapsamında çıraklık ve mesleki eğitim merkezlerine ya da İŞKUR'a yönlendirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, mevsimlik gezici tarım işçilerinin ve yanlarında getirdikleri çocukların çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik de çalışmalar yapacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu çalışmalara ihtiyaç halinde personel desteği sağlayacak.
Kaynak: AA