Rize'de Trafik Sorunlarının Çözümü İçin Çalışma Başlatıldı

Rize Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Rize'deki trafik sorununun çözümü için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Rize Kent Konseyi Başkanı İsmail Hakkı Zırh, yaptığı yazılı açıklamada, kentin trafik sorununun nüfusa ve araba sayısına bağlı olarak arttığını belirtti.

Kentte yaşayanların biraz özveriyle, kurallara uyarak sorunun kısa zamanda çözülebileceğini vurgulayan Zırh, ''Büyüyen kentte otopark alanlarının acilen çoğaltılması gerekmektedir. Temel çalışmalarla ve insanların trafik konusunda daha dikkatli olmaları kurallara uymaları, toplu taşıma araçlarını daha fazla kullanmaları sonucunda sorun kısa zamanda çözülebilecek bir sorundur.'' ifadelerini kullandı.

Zırh, kentin trafik sorunu ile ilgili daha önceden ellerinde hazırlanan bir rapor olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Uzun vadede Otopark yapılması, otogarın şehir dışına taşınması, minibüs dolmuş durağının yıkılacak otogar alanına taşınması, Cumhuriyet meydanının yeniden düzenlenerek altının otopark yapılması, raylı sistem çalışmalarına başlanması, Güney Çevre Yoluna kesintisiz geçiş sağlanması gerekmektedir. İlçeler arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin orta yola veya sahil yoluna alınması trafiği rahatlatacaktır. Menderes Bulvarı'na açılan 46 adet yolun güzergâhlarının değiştirilip yolun trafik yoğunluğunun azaltılması gereklidir.''
Zırh, ellerindeki rapor ve yeni çalışma ile kentin trafik sorununun kısa sürede aşılabileceğini ifade etti.