Ordu ve Giresun'da 'Orman Gülü' Projesi

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu ve Giresun yaylalarında 'orman gülü' yetiştirilmesi için iki il olarak ortak proje uygulayacaklarını söyledi.

Ordu ve Giresun'da 'Orman Gülü' Projesi
Vali Düzgün, arıcılığın önemli bir gelir kaynağı olduğu Ordu'da yaylalarda orman gülü yetiştirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını, bu çalışmayı Ordu ve Giresun illeri olarak ortak yürüteceklerini belirtti. Orman Bölge Müdürlüğü'nün de bu projede olacağını dile getiren Vali Düzgün, 'Ordu ve Giresun yaylalarında arıcılık açısından önem taşıyan orman günü yetiştirilmesi için iki il olarak ortak bir proje yürüteceğiz. Giresun ile nasıl turizm ve ulaşım konusunda ortak girişim ve projeler uyguluyorsak, iki il açısından önemli bir gelir kaynağı olan arıcılığın desteklenmesi için böyle bir çalışma yapacağız ' dedi.

SARI ORMAN GÜLÜNÜN BAL VERİMİ YÜKSEK

Bu arada Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan 'Ordu ili doğal florasında yetişen sarı orman gülü bitkisi üzerinde Anadolu arısı ve yöre arısının davranış özellikleri ile elde edilen balın biyokimyasal yapısının belirlenmesi ' konulu araştırmada, her iki yöre arısının davranış özellikleri değerlendirildi.Araştırma sonuçlarına göre, Ordu yöresine özgü arıların, yaylalarda doğal olarak yetişen sarı orman gülü bitkisi üzerinde bal özü toplarken diğer yöre arılarına oranla daha çalışkan olduğu ve yüksek bal verimi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
Kaynak: İHA