Muradiye Ticaret Lisesi Mezunları, Kapatılan Okullarının İsmini Yaşatmak İstiyor

Bursa'da, 1985 yılında kurulup 1990 yılında kapatılan Muradiye Ticaret Lisesi mezunları, okullarının isimlerine sahip çıkıyor.

Muradiye Ticaret Lisesi Mezunları, Kapatılan Okullarının İsmini Yaşatmak İstiyor
Muradiye Ticaret Lisesi, 1990 yılında 1050 Konutlar Mahallesi'ndeki bir okulda aynı isimde 2 yıl eğitim verdikten sonra, başka bir binaya taşınınca bu kez Nilüfer Anadolu Ticaret Meslek Lisesi adını aldı. Deprem güçlendirmesinin ardından ise Nilüfer Nur Hayati Kurtcan Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi 'ne dönüştü.

İsim değişikliklerine rağmen okullarının adını yaşatmak isteyen mezunlar ise sık sık bir araya gelerek geçmişi yad ediyor. 1988'den 1992 yılına kadarki süreçte mezun olan 5 dönemin öğrencilerinden 37'si, ilk toplantılarını okulun kuruluşunun gerçekleştiği Muradiye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ndeki uygulama otelinin salonunda yaptı.

Mezunlar, ilk toplantıda okullarının ismini yaşatma, yaz ve kış aylarında birer kez “mezunlar toplantısı” düzenleme kararı aldı.

Mezunlardan Murat Alyay, 88 yılı mezunları olarak daha önce 5 kez toplandıklarını ancak böylesine tüm mezunlardan temsilcilerin katıldığı bir toplantıyı ilk kez gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İsmi sadece 7 yıl yaşayan okulun mezunları olarak biraya gelmelerinin önemine değinen Atyay, 'Önce Muradiye Ticaret Lisesi mezunları olarak sosyal paylaşım sitelerinde örgütlendik. Burada öncelikle tüm arkadaşlar kendi sınıf arkadaşlarıyla diyaloğa geçti. Her dönemin mezunları kendi arasında toplandı. Tüm mezunlar olarak ilk kez toplandık. Adı olmayan, bilinmeyen bir okulun mezunları olarak toplanmaya devam edeceğiz. ' diye konuştu.

1990 mezunu Züleyha Karakaş ise birer Muradiye Ticaret Lisesi 'nin artık olmadığını ancak mezunlarının onu yaşatacağını dile getirdi. Karakaş, 'Toplanmaya, okulumuzun adını yaşatmaya inatla devam edeceğiz. Diğer okullar geleneksel pilav günleri oluyor. Biz de bu toplantıları geleneksel hale getireceğiz. Artık bu pilav günü mü, köfte günü mü olur, buna birlikte karar vereceğiz. ' dedi.