Kaçak Avlanan 75 Kişiye 44 Bin Lira Ceza Kesildi

Yoğun kış şartları nedeniyle avcıların hedefi haline gelen hayvanlar, Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Kaçak avlanma yapan 75 kişiye 44 bin TL para cezası kesildi.

Kaçak Avlanan 75 Kişiye 44 Bin Lira Ceza Kesildi
Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, kış şartlarının da etkisiyle av faaliyetlerini artıran vatandaşların sürekli denetimlerle kontrol altında tutulmaya çalışıldığını söyledi.
Doğanın korunması için denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirten Güngör, “Bu ağır kış şartlarında mahzun bir şekilde hayatta kalabilme mücadelesi veren hayvanların avlanması hiç doğru değil. Aslında özellikle böyle dönemlerde onların korunması ve yemlenmesi gerekirken, öldürülmeleri insana yakışan bir durum değil.” dedi.

Güngör, yapılan koruma ve kontrol çalışmaları kapsamında avlanma kurallarına aykırı hareket eden 75 kişiye toplam 44 bin 158 TL idari para cezası ve ayrıca yasa dışı olarak avlanan av hayvanları için de ilgililere toplam 22 bin 550 TL tutarında tazminat davaları açıldığını ifade etti.

Ayrıca, hizmet alanları içine giren Bursa, Yalova ve Bilecik illerinde farklı noktalarda toplam 30 balya saman, 200 kilogram mısır, bin 120 kilogram arpa, 3 bin 200 kilogram buğday ve 500 adet ekmek dağıtmak suretiyle av ve yaban hayvanlarına yem takviyesi yaptıklarını kaydetti.