CHP’li Loğoğlu, Ak Parti'nin Kıbrıs ve İsrail Politikasını Eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "AK Parti’nin Kıbrıs Rumları ve İsrail konusundaki basiretsiz politikaları yüzünden Türkiye kuşatılıyor.

Bu politika Türkiye 'nin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz havzasındaki hayati çıkarlarının sıfırlanmasına göz yummak demektir. İç politika yanlışlarının hesabı sandıkta verilir. Dış politikada yanlış ve hataların bedelininse sadece iktidar sahiplerine değil, bütün ulusumuza mal olacağını AK Parti iktidarı asla unutmamalıdır. ' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

'Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail arasındaki siyasi ve stratejik ilişkiler, AKP 'nin basiretsiz politikalarının bir sonucu olarak, giderek yoğunluk ve içerik kazanmakta ve Türkiye 'yi adeta kuşatma altına alan bir husumet zincirinin yeni bir halkası oluşmaktadır. İsrail Başbakanın ziyareti sonrasında Rumların İsrail 'e Kıbrıs 'ta askeri kolaylıklar sağlamak için tarafların anlaştıkları, Doğu Akdeniz 'de petrol ve doğal gaz aramaya yönelik ortak çalışmalarını ise hızlandıracakları rapor edilmektedir. AK Parti Hükümeti ise bu gelişmeler karşısında sessiz kalmakta, tepki vermemekte, gürültülü, yüksek perdeden çıkışlarının arkasını, benzeri bütün durumlarda olduğu gibi, burada da getirememektedir. Rumlar ve İsrail bildiklerini okumakta, Türkiye ise Suriye 'ye müdahale arayışlarının peşinde koşmaktadır. AK Parti 'nin bu tepkisizliği değerlendirme hatasından kaynaklanıyor ise durum ciddi, dış mihrakların baskısından kaynaklanıyor ise durum vahimdir. İş işten geçtikten sonra gösterilen tepkilerin anlamı yoktur. Neticede bu politika yanlıştır, itibarlı değildir ve Türkiye 'nin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz havzasındaki hayati çıkarlarının sıfırlanmasına göz yummak demektir. İç politika yanlışlarının hesabı demokrasilerde seçim sandıklarında verilir. Ancak dış politikada yanlış tutumların, zamanlama ve öncelik belirlemedeki hataların bedelinin sadece iktidar sahiplerine değil, bütün ulusumuza mal olacağını AK Parti iktidarı asla unutmamalıdır. '