NATO'ya Desteğimiz Kararlılıkla Sürecek

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin NATO'ya üye oluşunun 60. yıl dönümü için bir mesaj yayınladı.

NATO'ya Desteğimiz Kararlılıkla Sürecek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO'nun, Soğuk Savaş sonrası dönemin beraberinde getirdiği yeni tehdit ve sorunlarla mücadelede kendini uyarladığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN NATO'YA ÜYE OLUŞUNUN 60. YILI
Cumhurbaşkanı Gül'ün NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül, yarın Türkiye'nin NATO'ya üye oluşunun 60. yıl dönümü olduğunu ve bu vesileyle bir mesaj yayımladığını ifade etti.

NATO'YA DESTEĞİMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK
NATO'nun, Soğuk Savaş boyunca Avrupa-Atlantik bölgesinde güvenlik ve istikrarın teminatı olarak son derece başarılı bir performans sergilediğini anlatan Gül, ittifakın Soğuk Savaş sonrası dönemin beraberinde getirdiği yeni tehdit ve sorunlarla mücadele için de kendini uyarladığını, Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi, günümüzde ve gelecekte de NATO'ya desteğini kararlılıkla sürdüreceğini söyledi.

Rasmussen de Türkiye'nin NATO'ya katılışının 60. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye'yi ziyaret etmekten ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin jeo-stratejik konumuyla hem siyasi hem askeri açıdan NATO'nun çok önemli bir üyesi olduğunu belirten Rasmussen, Afganistan'dan Kosova'ya kadar birçok NATO harekatına destek verdiğini ve bu desteğin devamını beklediklerini vurguladı.