Karaisalılar Derneği Köy Gezilerini Sürdürüyor

Karaisalılılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, köy gezilerinin ikincisini Gildirli, Çevlik ve Kuzgun Köylerine yaptı.

Karaisalılar Derneği Köy Gezilerini Sürdürüyor
Dernek başkanı Ali Cengiz Taşçı, Gildirli Köyüne yaptıkları ziyarete Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı ile Karaisalı Orman İşletme Müdürü Mustafa Turpçu ' nun da katıldığını söyledi. Taşçı, ' Gildirli Köyünde taş fırında yapılan susamlı çörekle köylülerin ikram ettiği yöresel ikramlarla köylülerle birlikte sabah kahvaltısını yapıp köylülerle sohbet ederek, bilgi alış verişinde bulunduk, onların sorunlarını dinledik ' dedi.Gildirli Köylüleri Derneği Başkanı Mehmet Gildirli ise ' Gildirli köylülerinin bu Kaymakam Hidayet Sarı ile birlikte yaptıkları ziyaretten dolayı çok mutlu olduk. Bu mutluluğu tatmamıza vesile olan Karaisalılar Derneği yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu ziyaretlerin devamını diliyor ve başarılarını arzu ediyoruz ' dedi.

Daha Sonra Çevlik Köyü'ne geçen Karaisalılar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Çevlik Köyü Muhtarı İbrahim Zopcuk ve Çevlik Köylüleri Derneği Başkanı Adnan Zopcuk ve Köylüler tarafından karşılandılar. Burada muhtar ve köylüler, Çevlik Köyü'nün ve çevre köylerin ortak kaderi olan vakıf sorunu konusunu gündeme getirdiler. Çevlik Köyü'nden sonra Kızıldağ Yaylasına geçen Karaisalılılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşcı ve yönetim kurulu üyelerini Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak karşıladı. Durak, aşırı kar yağışından dolayı kapanan yayla yolun açtıklarını belirterek, ' Kar görmeye gelen Adanalı vatandaşları rahat ettirmek için iki gündür çalışıyoruz ' dedi.

Başkan Taşçı, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak ' a yaptıkları bu hizmetten dolayı teşekkür etti.Karaisalı köy gezilerini son olarak Kuzgun Köyü kahvehanesinde bitiren Karaisalılılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşcı ve yönetim, Kuzgun Köyü Muhtarı Yusuf Özgen ve köylüler ile bir araya gelerek vatandaşların sorunları dinlediler. Burada bir konuşma yapan Taşcı, ' Yönetim kurulu olarak Karaisalı köylerini gezmekteyiz. Özellikle muhtarların ve vatandaşların sorunlarını tespit etmekteyiz. Fakat bu sorunların çözüleceği garantisi vermekten ziyade takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz ' diye konuştu.
Kaynak: İHA