Yök Başkanı Bölge Rektörleri İle Bir Araya Geldi

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde bir araya gelen bölge rektörler toplantısına katılan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, basın mensuplarının sorularını prensip gereği cevaplandırmayacağını söyledi.

Yök Başkanı Bölge Rektörleri İle Bir Araya Geldi
Mardin Artuklu Üniversitesi'nde bir araya gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 11 üniversitenin sorunları masaya yatırıldı. Artuklu Üniversitesi'nin senato toplantı salonunda rektörlerle bir araya gelen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, “YÖK Başkanlığından sonra ilk üniversiteler arası toplantıyı, her zaman gelmekten büyük zevk aldığım, keyif aldığım Mardin ' de yapıyoruz. Ankara ' da üniversite rektörleri ile yaptığım ilk toplantıda rektörlerimize siz Ankara ' ya gelmeyin, biz sizin ayağınıza geliriz demiştim. Bugün onun için buradayız. YÖK ' te izleyeceğim stratejiyi belirlemek üzere yapacağımız toplantılarını ilkini burada yapmaktan çok mutluyum. Göreve gelir gelmez bütün rektörlerimizden kendi durumlarını analiz eden bir rapor hazırlayıp göndermelerini istemiştim. O raporlar geldi. O raporları YÖK ' teki arkadaşlarımızla analiz ettik. Değerlendirdik. Sonuçları yer alan dosyayı yanıma alarak geldim. Burada rektör arkadaşlarımızla üniversitelerin meselelerini, YÖK ' le ilişkilerini, YÖK sisteminin her manasında bütün yönleri ile değerlendirmeye, tartışmaya çalışacağız. Gerek bu analizlerde çıkan sonuçları gerekse kendilerinin düşüncelerini hep birlikte masaya yatıracağız. Bu toplantıya Adıyaman, Batman, Dilce Gazikent, Şırnak, Siirt, Mardin Artuklu, Gaziantep, Harran, Kilis 7 Aralık ve Zirve Üniversitelerinin rektörleri katılıyorlar.” diye konuştu.

Toplantının bitiminde üniversitelerin öğrenci konsey başkanları ile görüşeceğine dikkat çeken YÖK Başkanı Çetinsaya, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Öğrenci arkadaşlarımızın temsilcileri ile de görüşüp onarın fikirlerini ihtiyaçlarını, taleplerini değerlendireceğim. Daha sonra Ankara ' ya döndüğümde bütün hepsini değerlendireceğim. İnşallah bu toplantıların devamını bütün bölgelerde yapacağım. YÖK Başkanlığında izleyeceğim politikamı daha belirlemedim, ama inşallah bu toplantı dizisini bitirdiğimde kendi politikalarımı izleyeceğim siyaseti ve çeşitli konuları açıklamak üzere bir basın açıklaması düzenleyeceğim.”

YÖK Başkanı Çetinsaya ' nın açıklamasından sonra Mardin Artuklu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, kendisine günün anısına el işlemeli altın kaplamalı bir vazo hediye etti.
YÖK Başkanı Çetinsaya, gazetecilerin sorularını prensip gereği Ankara ' da yapacağı geniş katılımlı toplantıya kadar cevaplamayacağını söyledi.