Öğrencilerden Yaşlı ve Kimsesizlere Yiyecek Yardımı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Hasanlar beldesi ilköğretim okulu öğrencileri, toplum hizmeti kapsamında yaşlı ve kimsesizlere yiyecek yardımında bulunuyorlar.

Öğrencilerden Yaşlı ve Kimsesizlere Yiyecek Yardımı
Hasanlar İlköğretim Okulu Sivil savunma Kulübü öğrencileri Rehber Öğretmenleri Ayhan Erkalp, nezaretinde toplum hizmeti kapsamında kendi imkânlarıyla beldede bulunan yaşlı ve kimsesizlere yiyecek yardımında bulunuyorlar.

Yiyecek yardımına katılan Sivil savunma Kulübü öğrencilerinden Elif Nur Çayır, “ Toplum Hizmeti kapsamında yiyecek yardımı yaptığımız yaşlıların durumları bizleri çok etkiliyor. Onların bizleri gördüğünde mutlulukları gözlerinden okunuyor. Belki bizim onlara yardım etmemiz çok önemli değil. Ancak bizim onların kapılarını çalarak hal ve hatırlarını sormamız yetiyor. Yaşlılar gençlerden başka bir şey beklemiyor. Bunu kendileri de söylüyor. Hatta evlerinden ayrılırken arkamızdan ağlıyorlar. İlerde bizler de yaşlanacağız. Bizler toplumumuzun yaşlılarına sahip çıkmazsak, bize de sahip çıkılmaz. Bu düşünce ile Rehber Öğretmenimiz Ayhan Erkalp ve Sivil savunma Kulübü üyesi arkadaşlarla böyle bir organizasyonun içinde olmak bizleri mutlu ediyor “ diye konuştu.
Kaynak: İHA