Hacılar'da Yeni Belediye Başkanı Ak Partili Bağrıaçık

Kırıkkale’nin Hacılar beldesinde yapılan başkanlık seçiminde AK Parti’den Memduh Bağrıaçık, 6 meclis üyesinin oyunu alarak yeni belediye başkanı seçildi. Seçimde, MHP’den Cengiz Aslan ise 3 oy aldı.

Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur'un, silahlı saldırı sonucu ölümünün ardından belediye meclis üyesi Erdal Erdoğan başkan seçildi. Erdoğan, bir süre sonra cinayetle bağlantısı olduğu tespit edilerek gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Başkan Bodur'un öldürülmesinden 2 yıl sonra geçtiğimiz aylarda mahkemenin son duruşması Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme kararıyla Cengiz Erdoğan, 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başkan Bodur'un öldürülüşünde, mahkeme kararı ile azmettiriciler arasında yer alan Erdal Erdoğan, avukatı aracılığı ile Hacılar belediye başkanlığı ile meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Erdoğan'ın istifasının ardından, Hacılar Belediyesi'ne seçim yolu açılmış oldu. Bugün yapılan seçim sonunda AK Parti ' den Memduh Bağrıaçık, 6 meclis üyesinin oyunu alarak yeni başkan seçildi.