Engüzekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Aşure Etkinliği

Engüzekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Engüzekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Aşure Etkinliği
Dilek beldesinde Engüzekliler Cem ve Kültür Evi'nde düzenlenen aşure etkinliğine; AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Dilek Belediye Başkanı Yusuf Dalbudak, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure etkinliğinde bir konuşma yapan Milletvekili Öznur Çalık, "Aşurenin özü birlik ve beraberliktir. O kazanın içerisinde hep beraber harmanlanmamız çok önemli. İşte o yüzden 'gelin canlar bir olalım' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalık, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "Bizim Allah'ımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir. Bu güzellikler içerisinde, bu güzel mekanlarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız" dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba ise, "Canlar; inançlarınızı, değerlerinizi yaşatmak için her zaman mücadele ediyorsunuz. Bu mücadeleniz için hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Büyükşehir Yasası konuşulurken, yasa maddelerinden birinde mabet geçiyor. Ancak cemevleri mabet olarak geçmiyor. Cemevleri yasal ibadethane olarak geçmiyor. Bazen özgürce bazen gizlice yüzyıllardır ibadet yapılan cemevleri, ibadethane olarak görülmüyor. Cemevlerinin yasal ibadethane olarak kabul edilmesi için her türlü mücadeleyi vereceğim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından semah gösterisi sunularak, aşure ikramında bulunuldu .
Kaynak: İHA