Dün Başlayan Etkinlikler İçin Konya'ya Adeta Akın Eden Yerli ve Yabancı Turistler, Esnafın Yüzünü Güldürdü

Konya'da dün başlayan Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri için kente adeta akın eden yerli ve yabancı turistler, esnafın yüzünü güldürdü.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliklere katılmak için Konya'ya çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmeye başladığını söyledi.

Ziyaretçilerin esnafın da yüzünü güldürdüğünü ifade eden Karamercan, şunları kaydetti:

''Her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya'da büyük hareketlilik var. Tüm lokantalarda büyük yoğunluk var. Etkinlikler, başta oteller ve lokantacılar olmak üzere, hediyelik eşya satışı yapan iş yerlerinden simitçisine kadar tüm esnaf için küçük bir 'harman' oldu. Törenlerin sona ereceği 17 Aralık'a kadar bu yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz.''

Karamercan, aylar öncesinden esnafla toplantılar yaparak, temizlik, hijyen, turistlere güleryüzlü davranılması gibi konularda gerekli uyarıları yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Fiyat listelerinin müşterilerin görebileceği yerlere asılması konusunda uyarı ve denetimlerimizi yaptık. Bu konularda sürekli denetimler yapılmasını sağlıyoruz. Şikayet gelmesi halinde de tutanak tutup, belediyeye bildirerek, o iş yeri hakkında gerekli yaptırımın uygulanmasını sağlıyoruz.''

Konya'ya gelen yabancı turistlerin yöresel lezzetleri çok beğendiğini aktaran Karamercan, daha çok bamya, sarma, su böreği, etliekmek ve fırın kebabının tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir : Rıfat Yerlikaya

Yayıncı : Ahmet Kayır
Kaynak: AA