Anadolu Öğretmen Lisesi'nin İnşaatı Tamamlandı

Başbakanlık TOKİ tarafından 2011 Yılı Ekim ayında inşaatına başlanılan Anadolu Öğretmen Lisesine ait 16 derslikli eğitim binası ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binası inşaatları çevre düzenlemesi ile birlikte tamamlanarak teslim alındığı bildirildi.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nin İnşaatı Tamamlandı
20 bin metre kare arsa üzerine yapılan ve 16 derslikten ve 200 kişilik öğrenci yurdundan oluşan Anadolu Öğretmen Lisesinin tamamlandığı, Anadolu Öğretmen Lisesinin oturma alanının 1300 metre kare olup binanın tamamının 5 bin iki yüz metre kare olduğu ve dört kattan oluştuğu bildirildi.

Ayrıca Anadolu öğretmen Lisesinin yanına 200 kişilik yurt binasının 900 metre kare alanda 5 katlı olarak yapıldığı bildirildi.

Ayrıca okul bahçesinin çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlandığı bildirildi.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde teslim alma töreni düzenledi.

Teslim alma tutanakları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hüseyin Çapar, Yüklenici Firma Yetkililerinden Deniz Engin, ve Özgür Tunçer tarafından İmzalandı.

Törende konuşan Yüklenici firma yetkilisi Deniz Engin, “Pazarlar İlçesine bir okul kazandırılması çalışmasında bizimde emeğimizin olması bizleri Son derece memnun ediyor. Alnımızın akıyla Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesini tamamlayarak teslim ettik. Burada okuyacak öğrencileri çok şanslı buluyorum. Modern bir okulda eğitim görecekler. Güzel eğitim alarak yapılan bu yatırıma en güzel cevabı vermelerini temenni ediyorum” dedi.

Okullarının tamamlanmasından memnun olduklarını belirten Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hüseyin Çapar, “Okulumuzun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Okulumuza geçeceğimiz günü öğrencilerimizle birlikte dört gözle beklemekteyiz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ise “Eğitim açısında ilçemize büyük bir kazanım oldu. 20 bin metre kare arsa üzerine yapılan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ilçemize ayrı bir renk kattı. 9 bin yedi yüz metre kare kapalı alana sahip olan okulda 16 derslik ve yurt ise 200 kişiliktir. Anadolu Öğretmen Lisesi, öğrenci yurdu ile çevre düzenlemeleri tamamlanarak bu gün teslim aldık. Bu şaheseri ilçemize yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA