Birgi, İstanbul’daki Fotoğraf ve Resim Sergisinde

Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından yürütülen "Kendini Koruyan Kentler Programı" bu kez Birgi’yi konuk etti.

Birgi, İstanbul’daki Fotoğraf ve Resim Sergisinde
" Kendini Koruyan Kentler Programı" çerçevesinde sürdürülen kitap dizisinin tamamlanmasından Sonra konuyla ilgili sergiler yapılmaya başlandı. Daha önce Gaziantep ve Sivas’ı konu alan "Kendini Koruyan Kentler Sergileri" bu kez Birgi ile devam etti. İstanbul’da açılan üçüncü sergide ÇEKÜL Vakfı arşivi ve ÇEKÜL gönüllüsü mimar Y. Metin Keskin’in fotoğrafları ile yaşamını Birgi’de sürdüren ÇEKÜL temsilcisi olan arkeolog-ressam Emin Başaranbilek’in resimlerinden oluşan “Birgi” sergisi, 30 Kasım tarihinde Beyoğlu’ndaki ÇEKÜL Evi’nde açıldı. Ödemiş’in Son yıllarda adından sıkça söz ettirmeye başlayan tarihi beldesi Birgi’nin tanıtıldığı sergi açılışına sanat çevresinden çok sayıda davetli katıldı.

Sergi ile ilgili bilgi veren ressam arkeolog Emin Başaranbilek, şunları söyledi: “Sergiye Dr. Alev Coşkun, Ödemiş Derneği Başkanı Turgut Zeybek, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nden uzmanlar, Ressam-Yazar Gürol Sözen, mimar-karikatürist Tan Oral da katıldı.

Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in açılış konuşmasının ardından Dr. Alev Coşkun ve ÇEKÜL Bölge Koordinatörü görevini yürüten ben de birer konuşma yaptık. Davetlilerin ilgi ile izlediği sergide, yeni basımı yapılan "Birgi'ye bakmak..." adlı deneme kitabımı da imzalama sevinci yaşadım. 30 Aralık 2012 tarihine kadar sürecek olan sergi, daha Sonra bazı kentlerde de yinelenecek.”
Kaynak: İHA