Meclis'in Kasım Ayı İkinci Birleşimi Yapıldı

Bilecik İl Genel Meclisi'nin kasım ayı ikinci birleşimi, Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi'nde düzenlenen toplantıda, Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık komisyonlarının sunduğu 3 gündem maddesi görüşüldü.

Çaltı'daki jeotermal kaynak suyunun sondaj çalışmalarının tamamlanması için gerekli ödeneğin İller Bankası'ndan alınarak tamamlanmasına ilişkin madde, kabul edildi.

A grubu maden işletme ruhsatı sahası ve çevresinde Botaş yetkililerinin önerileri doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması, ruhsat sahasında bulunan kum ve çakıl stoklarının alınmasından sonra sahadan tamamen çıkılması, ruhsat sahasında yapılması gereken kot düzeltme işlerinin Sakarya Nehri'nin içinde Botaş yetkililerinin önerileri doğrultusunda yapılması, bunun haricinde çalışılmaması ve ruhsat sahası içinde kalan nehir yatağındaki karasal alanlarda kot düzenlemesi yapılması kaydıyla ilgili şirkete 3 ay süre verilmesi kararlaştırıldı.

Osman Cevher'in, merkeze bağlı Vezirhan beldesi Paşalar Boğazı mevkisinde devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 32 bin 39 metrekare alan için 3 yıldan fazla süreli kiralama yapılarak en az 5 yıllık süreli A grubu maden işletme ruhsatı verilmesi konusu da onaylandı.

Toplantıda, İl Genel Meclisi tarafından hazırlanacak 2013 yılı takviminde, Bilecik'in fiziki haritasının yer alacağı ifade edildi.

Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA