Stratonikeia Antik Kenti'nin Evliliklerine Uğur Getireceğine İnanan Çift, Nikah Sonrasında Antik Kenti Ziyaret Edip, Fotoğraf Çektirdi

Yatağan'da yeni evlenen bir çift, ölümüne bir aşk hikayesinin geçtiği Stratonikeia Antik Kenti'nin evliliklerine uğur getireceğine inanarak, nikah sonrasında antik kenti ziyaret edip fotoğraf çektirdi.

Karya döneminde Kral Seleukos Nikator'un oğlu Antiochos ile Stratonikeia arasında geçen aşk hikayesinden etkilenen çiftler, kentin evliliklerine uğur getireceği inancıyla nikah Sonrasında antik kenti ziyaret ediyor. Antik kentin uğuruna inanan Son çift de, Sema ve Ahmet Özdemir oldu. Nikah törenlerinin ardından antik kente gelen Özdemir çifti, kalıntılar arasında fotoğraf çektirdi.

Ahmet Özdemir, yaptığı açıklamada, Stratonikeia Antik Kenti'ne aşlarını ölümsüzleştirmek için geldiklerini anlattı. Antik dönemde Stratonikeia'da geçen aşk hikayesinden çok etkilendiğini dile getiren Özdemir, ''Hikayeyi duyduktan Sonra evliliğimize uğur getireceği inancıyla nikahtan Sonra eşimle buraya geldik'' dedi.

Sema Özdemir ise antik kentin hikayesini önceden bilmediğini, hikayeyi eşinden duyduğunu söyledi.

Antik kenti gezen çifte kent hakkında bilgi veren Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt de, kazı çalışmalarında Stratonikeia'nın ölümüne bir aşkın yaşandığı kentlerden birisi olduğunu kanıtlayan eserler bulduklarını ifade etti.

Son yıllarda çiftlerin nikahtan önce veya Sonra kente geldiklerine dikkati çeken Söğüt ''Yeni evli çiftler buraya geldiklerinde aşklarının ölümsüz olacağına ve hayat boyunca aşklarının bitmeyeceğine inanıyorlar'' diye konuştu.

-Ölümüne aşkın hikayesi-

Karya Kral Seleukos Nikator, karısı ölünce kendine yeni bir eş arar ve Sonunda Stratonikeia'yı görüp onunla evlenmek ister. Ancak Stratoniekia o sırada Kral Seleukos Nikator'un oğlu Antiochos ile aşk yaşamaktadır. Oğlunun Stratonikeia'ya aşık olduğunu bilmeyen Kral Seleukos Nikator, genç kızla evlenir. Ancak düğünde oğlu Antiochos hastalanır.

Antiochos'u tedavi etmesi için saraya çağrılan hekim Herostratos, genç kızla Antiochos arasındaki aşkı fark eder. Hekimin anlatmasıyla oğlu ile karısı arasındaki aşkı öğrenen Kral Seleukos Nikator, oğlunu kurtarabilmek için hem eşini hem de tahtını Antiochos'a bırakır.

Antiochos da Stratonikeia'ın adına Yatağan'daki kenti kurar.

Muhabir: Utku Uçrak / Durmuş Genç / Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Kaynak: AA