Samsun’da Özel Eğitime Muhtaç 30 Bin Öğrenci Var
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Samsun’da özel eğitime muhtaç yaklaşık 30 bin öğrencinin olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bütün dünyada engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve engelli sorunları ile ilgili yeni önlemler ve gelişmeler kaydetmek üzere kutlandığını ifade eden Cora, “Samsun’da engellilerin eğitimi anlamında her türlü eğitim seçeneğimiz mevcuttur. Görme engelliler sınıfımız var, ortopedik engelliler sınıfımız var. İşitme engelliler, zihinsel engelliler okullarımız var. İş eğitimi merkezlerimiz, otistik çocuklar eğitim merkezlerimizde dahil olmak üzere üstün zekalılar için bilim sanat merkezimizde dahil olmak üzere tüm eğitim ve özel eğitim seçenekleri ilimizde mevcuttur. Ayrıca bunun dışında 120 civarı destek eğitim odamız var. Her yıl ortalama 20 öğrencimiz evde eğitim hizmetlerinden faydalanmaktadır. Özel eğitim rehabilitasyon merkezlerine devam eden öğrenci sayımızda yaklaşık olarak 4 bin civarında. Bu 4 bin civarındaki öğrencilerin ücretlerini de devletimiz karşılamaktadır. Buda yaklaşık yılda 20 milyon TL’ye yakın bir rakam oluşturmaktadır. Devletimiz her yıl ve her ay bu çocuklarımızla ilgili ödeme yapmaktadır” diye konuştu.
Samsun’da 29 tane özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin olduğunu ifade eden Cora, “Özel eğitim okullarımızın durumları son derece iyidir. Neredeyse bölgenin en iyi otistik çocuklar eğitim merkezi Atakum ilçesindedir. Bafra ve Çarşamba ilçesine otistik çocuklar eğitim merkezi açtık. önümüzdeki dönemde başlayacak şekilde Havza ilçemizde çok modern ve çok iyi bir iş eğitim merkezi açıyoruz. Havza ve bölgenin işini çok kolaylaştıracaktır. Bu okullarımızdaki eğitim kalitesi de son derece üst düzeyde ve kalitelidir” şeklinde konuştu.
