Aranti ve BBVA, Unionpay İnternational'a Kurucu Üye Olarak Seçildi

Garanti Bankası ve İspanyol ortağı BBVA, China UnionPay International'a kurucu üye olarak davet edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası ve İspanyol ortağı BBVA, ödeme sistemlerine getirdikleri yenilikçi yaklaşım ve BBVA Grubu'nun uluslararası genişlemesi nedeniyle bu alanda faaliyet gösteren China UnionPay International'a kurucu üye olarak davet edildi.

Kurucu üyelerin ilk genel toplantısı, 30 Kasım'da Şangay'da düzenlendi.

BBVA'nın Global Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Başkanı ve Garanti Ödeme Sistemleri Eş Başkanı Mehmet Sezgin, açılış töreni ve kurucu üyeler toplantısında, her iki kurumu birden temsil etti. BBVA ve Garanti, kurucu üyeler olarak, BBVA Global Ödeme Sistemleri Birimi Banca Retail aracılığıyla, UnionPay International'ın iş süreçleri yönetiminin belirli alanlarına ve bu ödeme yöntemini tüm dünyada yaygınlaştıracak kural ve standartların geliştirilmesi sürecine aktif katılım sağlayacak.

Kredi kartları alanında dünyanın önemli şirketi haline gelen UnionPay, Çin'in para biriminin giderek serbestleşmesi, ticaret ve hizmet sektörlerinde büyüme göstermesi nedeniyle, uluslararası alanda genişlemesini sürdürüyor. BBVA ve Garanti'nin UnionPay International'a kurucu üye olarak katılımı, UnionPay'in faaliyet gösterdiği ülkelerde yeni büyüme fırsatları ve sinerji yaratacak bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sezgin, geçen yıla göre Çinli ziyaretçilerin ülkede yarattığı iş hacminde yüzde 80 artış meydana geldiğini belirterek, ''Garanti Bankası, Son 4 yıldır China UnionPay kartlarını Türkiye'de kabul eden tek kurum. İki ülke arasında artan ticaret hacmine bakarak, 2013 yılında Çin'e gidecek iş adamlarına China UnionPay kartlarını sunmaya başlayacağımızı söyleyebiliriz'' dedi.

Kaynak: AA