Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasına destek verecek bağışçıları, Başbakanlık'ın hesap numaralarına yönlendireceklerini belirterek, ''2868 numaralı SMS hesabımız işler vaziyette. Buraya atılacak SMS'ler, Suriyeli mağdur insanlara gitmek üzere toplanacak, kampanya sonucunda ilgili yerlere teslim edilecek'' dedi.

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyeliler'e yardım için seferber olan sivil topluk kuruluşları ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının tanıtımı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Akar, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı olarak iki yıla yakın zamandır, sınırda Suriye'den gelen misafirleri ağırlamak için AFAD'ın şemsiyesi altında, devletin yanında yardımcı rol oynayarak. faaliyette bulunduklarını anlattı.

Suriye'de açlık ve can tehlikesiyle çarpışan insanlara yardımcı olmak için sınırın sıfır noktasından ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını belirten Akar, ''Bugün, devletimizin yanında yardımcı rol oynayan teşekküllerimizin ve gerçek sivil toplum örgütlerimizin birlikte olduğu, aynı amaç için bir kampanyayı başlattıkları bir gün. Türk Kızılayı olarak bu kampanyanın emrinde ve hizmetindeyiz. Allah izin verirse bu kampanyanın başarıyla süreceğine ve neticeleneceğine inanıyorum. Kampanyadan toplanacak paralarla alınacak battaniyelerin, ekmeklerin Suriye içindeki mağdur insanlara ulaştırılması bizim için çok büyük bir zevk olacaktır'' diye konuştu.

Akar, kampanyanın başlatılmasına vesile olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hayır ve afet işlerinde sürekli yanlarında olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i her gördüklerinde güven duygusu hissettiklerini belirten Akar, tüm destekçi kuruluşlara, sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına ve temsilcilerine teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin 50 bin ton buğdayı Suriye'de darda olan insanlara yetiştirmek üzere Türk Kızılayı'na emanet ettiğini anımsatan Akar, bu buğdaydan 37-38 bin ton civarında un elde edileceğini, bu unu Suriye'deki mağdurlara nasıl ulaştıracaklarının planını yaptıklarını söyledi.

Akar, ''Türk Kızılayı olarak bağışçıları, Başbakanlık'ın hesap numaralarına yönlendireceğiz. 2868 numaralı SMS hesabımız işler vaziyette. Buraya atılacak SMS'ler, Suriyeli mağdur insanlara gitmek üzere toplanacak, kampanya sonucunda ilgili yerlere teslim edilecek'' dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar'ın konuşmasının ardından yardım kuruluşlarının temsilcileri de kısaca kampanyaya ilişkin düşüncelerini aktardı.

-Memur-Sen ve Hak-İş'ten kampanyaya 230 liralık destek-

Tanıtım toplantısı sonunda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 130 bin liralık, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan 100 bin liralık yardım çekini, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türk Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın da aralarında bulduğu kişilere takdim etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler, daha sonra kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle aile fotoğrafı çektirdi.

Kampanyanın tanıtım toplantısına yazıl ve görsel medya da yoğun ilgi gösterdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ayrıca, Ocak ayı maaşını kampanyaya bağışlayacağını bildirdi.

Muhabir: Çiğdem Pala

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Kaynak: AA