'Tarım ve İnsan' Fotoğraf Yarışması'nın Ödül Töreni Ankamall'de Yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasına her yıl biraz daha fazla katılımın sağlandığını belirterek, yarışmaya sayısı 3 bini aşan başvuru ve katılımın olduğunu bildirdi.

'Tarım ve İnsan' Fotoğraf Yarışması'nın Ödül Töreni Ankamall'de Yapıldı
Denizbank'ın sponsorluğunda 4'üncüsü düzenlenen 'Tarım ve İnsan' konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması' ödül töreni ve sergi açılışı Ankamall'de gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açılış öncesi yaptığı konuşmada, tarımın insanoğlunun hayatındaki en önemli faaliyet olduğunu belirterek, "Bu bir iddia gibi gelebilir ama bu iddia on binlerce yıldır kanıtlanan bir iddiadır. İnsan yerleşik hayata geçtiği andan itibaren tarım vardı" dedi

Fotoğrafın anın ebedileştirilmesi olduğunu belirten Eker, bir hareketin ve siluetin dondurulup ebedileştirilme çalışması olduğunu anlattı. Eker, yarışmaya her yıl biraz daha fazla katılımın sağlandığına dikkati çekerek, sayısı 3 bini aşan başvuru ve katılımın olduğunu dile getirdi. Yarışmada, kategori sayısının artırıldığını ve bu seneki yarışmanın 6 kategoride düzenlendiğini söyleyen Eker, kategoriler hakkında bilgiler verdi.

'Tarım ve İnsan' konulu ulusal fotoğraf yarışmasında 'genel kategori üçüncüleri Celal Gezici ve Mustafa Zengin'e toplamda 2 bin TL, ikinciler Sebahattin Özveren ve Orhan Köse'ye toplamda 3 bin TL, birinciler Eyüp Karakuş ve Hüsna Altın'a toplamda ise 4 bin TL verildi.

Öğrenci Özel Ödülü'nü alan Hakan Yaralı ve Aytaç Özcan'a toplamda 2 bin TL verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları özel ödülleri Kadir Çivici ve Songül Acar'a verildi.

Çiftçi Özel Ödülü'nü alan Özgün Atilla ve Sabri Altın'a ise toplamda 2 bin TL verildi.

Juri Özel Ödülleri, Ahmet Faik Sönmez, Ali Sak, Murat Kaya, Seyit Konyalı ve Tahsin Topçu'ya verildi.

Yarışmada derece alanlara çeklerini veren Eker, yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Eker, sonrasında sergiyi gezerek, fotoğraf sahiplerinden fotoğrafların nerede çekildiğine dair bilgiler aldı

Kaynak: İHA