Başkan Yaralı, “dezavantajı, Avantaja Dönüştüreceğiz”

Manisa il merkezine yakın olması nedeniyle yıllarca birçok kamu yatırımlarından mahrum kalan Saruhanlı’nın bu konudaki dezavantajı, Manisa’nın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla avantaja dönüşecek.

Başkan Yaralı, “dezavantajı, Avantaja Dönüştüreceğiz”
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 köy ve 13 beldeye sahip olan 55 bin nüfuslu Saruhanlı’nın merkezi anlamda bundan böyle daha çok yatırım alacağını bildirdi. Saruhanlı’nın bugüne kadar köy ve beldelerinden bağımsız hareket ettiğini, bundan dolayı da olumsuz Sonuçlar gördüğünü dile getiren Yaralı, şunları söyledi; “Büyükşehir çatısı altında artık büyük Saruhanlı’yı köy ve beldelerde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte oluşturacağız. İlçenin Manisa’ya yakınlığından dolayı şimdiye kadar dezavantajları yaşadık. Ancak bundan böyle bunun tam tersi olacak. Bu başta yatırımlar olmak üzere büyükşehir hizmetleri, ekonomik gelişmeler ve ulaşım gibi çeşitli alanlarda görülecek.” Saruhanlı’nın her konuda Büyükşehir yönetimine hazırlıklı olduğunu, Son 5 yıl içinde ilçede alt yapıdan üst yapıya kadar birçok sorunun çözüme kavuştuğunu anımsatan Başkan Yaralı, “Büyükşehir kanunu ile birlikte artık ilçe merkezi olduğu gibi köy ve beldelerimize de kısa sürede ve profesyonel hizmetler gidecek. Mevcut yapıda yeteri hizmet alınamazken, bütçe sıkıntısı çekilirken şimdi her şey daha güzel olacak. Artık günü kurtarma hizmetleri değil, akılcı ve kalıcı hizmetler yapılacak” dedi.

Belediye Başkanı Yaralı, büyükşehir yasasının ilçemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ederek, kanun kapsamında yerel demokrasinin daha da güçleneceğini, kamu görevlerinde birlik sağlanacağını, toplumun yararı ve çevre sağlığının korunacağını ve mahalli ihtiyaçların gerektiği ölçüde karşılanacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA