22 Saat Sonra Enkazdan Sağ Çıkarıldı

Çin’in doğusundaki Ningbo şehrinde 6 katlı bir binanı çökmesiyle enkaz altında kalan bir genç kadın yaklaşık 22 saat sonra sağ kurtarıldı.

Çin’in devlet televizyonu CCTV’ye göre, pazar günü öğle saatlerinde Jiangdong bölgesindeki 6 katlı bir bina bilinmeyen bir sebepten çöktü. Göçük altından çıkarılan 21 yaşındaki bir kadının hastaneye kaldırıldıktan sonra öldüğü kaydedildi.

Görgü tanıkları, göçük altında bina sakinlerinin olduğunu ifade ediyor. Kurtarma çalışmaları, sağ olduğu anlaşılan Dong (24) adı bir kadını kurtarmak için aralıksız devam etti.

Kurtarma görevlilerinin cep telefonuyla irtibat kurduğu göçük altındaki Dong’un binanın ikinci katında ve sağlık durumunun iyi olduğu haberi üzerine çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bu sabah 07.00 sularında kurtarma görevlilerince yeri tespit edilen ve enkazın altında kendisine Doktorlar tarafından glikoz paketleri verilen Dong, yetkililere göre 22 saat sonra kurtarıldı. Dong, yakındaki hastaneye kaldırıldı ve hemen ameliyata alındı. Hastane yetkilileri, yaralı kadının hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Çöken binanın 1989’da yapıldığı ve 18 ailenin yaşadığı kaydedildi. Çöken binanın çevresinde bulunan 8 binada yaşayan 256 aile tahliye edilerek, 7 otele yerleştirildi.Çökmeyle ilgili araştırmanın sürdüğü ifade edildi .