Burdur Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü Tarafından Sulak Alan Alt Havzaları Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Alt Projesi Başlatıldı

Burdur Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü tarafından ''Sulak alan alt havzaları biyolojik çeşitlilik araştırma alt projesi'' başlatıldı.

Projede, sulak alanların mevcut durumunu ortaya koyarak üst ölçekli koruma bölgelerinin belirlenmesi yoluyla alanların korunması ve sürdürülebilir yönetimi için öneriler geliştirmek ve doğal kaynakların ulusal ve küresel düzeyde koruma amaçlarına hizmet edebilecek bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Burdur, Salda, Yarışlı, Karataş, Gölhisar ve Yazır göllerindeki doğa koruma alanları ile yöre halkının ilişkisi ve bu ilişkinin sürdürülme biçiminin doğa koruma alanlarının geleceği açısından büyük önem taşıdığı ifade ediliyor.

Projenin araştırma ve planlama sürecinde, Ramsar Sözleşmesi göz önünde bulundurulup yöresel ve ulusal koşullar dikkate alınarak değerlendiriliyor.

Projede doğal kaynak değerlerinin derecelendirilmesi, sonrasında bu kaynak değerlerinin güncel durumlarının oluşturulması, tehlike altında bulunma durumları ve büyüklüklerine göre sınıflandırılarak taslak koruma bölgelerinin haritalanması yer alıyor.

Burdur Gölü için ek araştırmalar öngörülen projede, mevcut yönetim planında ilgili revizyon yapılacak. Bu süreçte mevcut plan ve uygulamaların başarı düzeyi katılımcı bir toplantı ile tespit edilecek. Ayrıca güncel sorun ağacı oluşturulacak planda, revizyon gerektiren ana konu başlıkları da tespit edilecek.

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA