98 Yaşındaki Emekli Öğretmen Meslektaşlarıyla Tecrübesini Paylaştı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, en yaşlı öğretmeni olarak tanınan 98 yaşındaki Mukime Fıratoğlu, bilgi ve tecrübelerini meslektaşları ve öğrencilerle paylaştı.

Merzifon Kaymakamlığı’nın 'Eğitimde Stratejik Eylem Planı' çerçevesinde '65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu'nda organizasyonunda, meslektaşları ve anaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Fıratoğlu, nasihatlerde bulundu. Öğretmenliğe 1935 yılında başladığını belirten Fıratoğlu, 36 yıl öğretmenlik yaptığını ve öğretmenliğin bir yaşam tarzı olduğunu söyledi.

Fıratoğlu, “Bu şerefli meslek, geçici bir heyecan değildir. Bir öğretmen ziraattan da elektrikten de anlamalıdır. Öğretmen tam donanımlı olmalı ki eğitimde aksama olmasın." dedi.

Henüz 6 aylıkken babasının Erzurum’da şehit düştüğünü ve ilk görev yerinin de Erzurum olduğunu anlatan Fıratoğlu, öğretmenliği tanımladığı konuşmasında şunları söyledi: “Babam 1. Cihan Savaşı'nda Erzurum’da şehit edildi. Ben de İzmir Öğretmen Lisesi'nde okuyup öğretmen çıkınca ilk tayinimi Erzurum’a istedim. Hayat kaynağım olan öğretmenlik mesleğine 36 yıl boyunca emek verdim. Öğretmenlik bana göre, geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, milletimizin mevcut yapısını çağdaş değerlerle takviye eden, milli kültürümüze ait yeni zenginliklerin genç kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini, aklın ve bilimin ışığında, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, namus ve şeref çizgisinden ayrılmadan anlatan, öğreten kişidir.” Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim de projeyi sürdürülebilir olarak devam ettirmeyi düşündüklerini belirterek, “Geçmişten günümüze buluşturma’ adını verdiğimiz bu proje kapsamında, öğretmenlerimizi sadece bir gün hatırlamak yerine bu çalışmayı yıl boyunca sürdürmeyi planlıyoruz. Emekli öğretmenlerimizin ışığını yeniden Milli Eğitim camiasına yansıtmak için emekli öğretmenlerimizi, düzenlenen etkinliklerde ağırlamayı planlıyoruz. Böylece, emektar öğretmenler bir kenara atılmış hissinden uzaklaşacak, diğer taraftan da genç öğretmenlerimiz bir hazine değerindeki tecrübeleri dinleme fırsatı bulacaklar." ifadelerini kullandı.Daha sonra 65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu Deniz Yıldızları, Uğur Böcekleri ve Ateş Böcekleri anasınıfı öğrencileri tarafından sergilenen ‘Hoş gelişler, Atatürk kalbimizde’ isimli gösteri büyük beğeni topladı. Öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Atatürk Portresi’ de uzun süre alkışlandı.