Bilecik'te Arıcılık Kursu

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan arıcılık kursunun devam ettiği bildirildi.

İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel Selbi, yaptığı yazılı açıklamada, arıcılık kursuna 37 kursiyerin katıldığını belirtti.

Bilecik'in arıcılık için uygun bir doğasının olduğunu dile getiren Selbi, balın çok değerli bir besin maddesi olduğunu ve arıcılığın günümüzde en iyi mesleklerinden biri haline geldiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

''Kursiyerlere şu ana kadar bal, polen, arı sütü ve propolis gibi arı ürünleri hakkındaki ön bilgilerin yanı sıra arı ailesi, arılarda bakım, arıların çoğaltılması, tozlaşmada bal arılarının önemi, ilkbahar dönemi, oğul dönemi, yaz bakımı ve bal hasat çalışmaları ile sonbahar dönemi çalışmaları, kışlatma, arı ürünleri, arı hastalıkları ve zararlıları gibi konular hakkında bilgiler verilmektedir. Arıcılık mesleğini öğrenmek isteyen toplam 37 kursiyerimize 80 saat temel ve teorik bilgiler aktarılmaktadır. Öte yandan, kursun sonunda katılımcılara arıcılık sertifikası da verilecektir.''

Selbi, çiftçilerin talebi doğrultusunda, hayvancılık, meyvecilik, mekanizasyon, sulama, kooperatifçilik, ev ekonomisi, tarla bitkileri, bitki besleme, sebzecilik, mantarcılık gibi tarımsal kurslarının da açılacağını bildirdi.

Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA