Suk Üyeleri, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ''muhaliflerin Elinde Füze Var'' İddiasını Yalanladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Ürdün'ün başkenti Amman'da silahlı muhalif güçlerin elinde 50 Stinger füzesi olduğuna dair yaptığı açıklama, Suriye muhalefeti tarafından yalanlandı.

Lavrov'un açıklamalarını AA muhabirine değerlendiren Suriye Ulusal Konseyi üyeleri, iddiaların kasıtlı olarak ortaya atıldığını savundu. SUK Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, iddianın gerçek dışı olduğunu ifade ederek, aylardır kendini savunmak için silah isteyen muhalefete yardım yapılmazken, Rusya'nın Esed rejimine açıkça silah yardımı yapmaya devam ettiğini hatırlattı.

SUK üyelerinden Fevzi Zakiroğlu da Lavrov'un sözlerini, ''Muhalefeti marjinalize etmek için üretilmiş bir iddia'' olarak değerlendirdi.

Zakiroğlu ayrıca, Rusya'nın bu ve benzeri açıklamalarla, Rus kamuoyunda Esed rejimine verilen destekle alakalı gündeme getirilen söylentilerin önüne geçilmek istendiğini savundu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevdet ile dün ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, Suriye'deki silahlı gruplara 50'den fazla Stinger füzesi verildiğine dair istihbarata sahip olduklarını ifade etmişti.

Muhabir: Bülent Şahin Erdeğer / Feyza Gümüşlüoğlu/ Orhan Güvel

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA