Utso “ihracatta Fırsatlar” Konulu Panel Düzenledi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, Türkiye’nin 2023 yılı için ortaya koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Utso “ihracatta Fırsatlar” Konulu Panel Düzenledi
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası; "Dış Ticaret Ayı" etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde “ İhracatta Fırsatlar, Yeni Sektörler, Pazarlar, İş Modelleri ve İhracatta Devlet Yardımları” konulu panel düzenledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve özel bir banka ile UTSO’nun ortaklaşa düzenlediği panele; Vali Yardımcısı Bayram Öz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, UOSB Başkanı Ali Yıldırım, işadamları ve davetliler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak’ın dolaylı ticaret rakamlarının 550 milyon dolar olduğunu ifade ederek bu rakamı 2013 yılında 750 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine paralel olarak Uşak’ın da ihracat hedeflerinin olması gerektiğini ve bu hedeflerin yakalanabilmesi için herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirten Mustafa Kuvvet, “Cari açığın kapatılmasında da önem arz eden ihracatın sürdürülebilir bir şekilde arttırılması konusunda ilimizin de çalışmalara katkı sağlaması gerekiyor. Uşak olarak, marka ürün üretmeli ve Ar-Ge çalışmalarına önem vermeliyiz. İhracat yaptığımız ürünleri maksimum değere ulaştırmalı ve üretim deseninde iyileşme yapmalıyız. Türkiye’nin ihracata dönük rekabetçi üretimini il olarak ancak bu şekilde destekleyebiliriz” dedi.

Bu zamana kadar kendi öz sermayesi ile hareket eden Uşak’ın artık devlet desteklerinden maksimum seviyede faydalanması gerektiğini de söyleyen Mustafa Kuvvet, “Firmalarımızın rekabet güçlerini arttırabilmesi için devlet desteklerini öğrenmesi ve bu desteklerden faydalanması gerekiyor” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın stratejik hedefleri arasında ihracatın arttırılması bulunduğunu da ifade eden Kuvvet, “ilimiz ihracatının arttırılması ve firmalarımızın uluslararası pazarlarda rekabet edebilir hale gelmesi stratejik hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda farklı projelerle firmalarımıza destek oluyoruz. Bunlardan en önemlisi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesidir. Bu proje kapsamında firmalarımız eğitim, yurtdışı iş gezisi, danışmanlık gibi farklı aşamalarda odamız çatısı altında destek alıyorlar. Projelerimiz, yurtdışı gezilerimiz gibi olağan çalışmalarımızın dışında Kasım Ayını Dış Ticaret Ayı olarak ilan ettik ve bu kapsamda ilk programımızı sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Kasım ayı süresince dış ticaret ile ilgili farklı konularda bilgilendirme toplantıları ve panellerle firmalarımızda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA